90 yaşındaki Elif Nine'nin okuma aşkı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (19:07)   Son Mesaj: 03-21-2011 (19:07)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    03-21-2011

    90 yaşındaki Elif Nine'nin okuma aşkı

    90 yaşındaki Elif Nine'nin okuma aşkı


    Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okuma yazma bilmeyenlerin belirlenmesi için başlattığı alan taraması çalışmalarında 90 yaşındaki Elif Açıkgöz, okuma yazma kursuna adını yazdırdı.

    Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, okuma yazma bilmeyenlerin belirlenmesi için başlattığı alan taraması çalışmalarında, Hacı Kaplanlar Mahallesi'nde oturan Elif Açıkgöz'ün hiç okula gitmediğini tespit etti.
    Yapılan görüşmede ''size okuma yazma öğretelim'' önerisini kabul eden Elif Nine için Denizli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, öğretmen Canan Sevgi Çelik'i görevlendirdi.

    Çelik, haftada üç gün evine gittiği Elif Azıkgöz'e okuma-yazma kursu veriyor.

    120 saat süreli ilk kademe kursunun 11 Nisan'da tamamlanacağı, 180 saat sürecek ikinci kademe kursundan sonra başarılı olması halinde Elif Açıkgöz'ün sertifika almaya hak kazanacağı belirtildi.

    Elif Nine'yi evinde ziyaret ederek öğrenme azminden dolayı kutlayan Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, ''Okuma Yazma Bilmeyen Kalmasın'' sloganıyla yola çıktıklarını, ilde bir kişi kalmayıncaya kadar bu kursların devam edeceğini, açılan kurslar sayesinde Denizli'nin okuma yazma oranı sıralamasında 64'ten 14. sıraya yükseldiğini söyledi.

    Elif Açıkgöz'ün azminin örnek olduğunu vurgulayan Oğuz, ''Elif Ninemiz, büyük bir azim ve gayret göstererek bu yaşında okuma-yazma kursuna başladı. Bu gayreti öğrenmek isteyen herkese örnek olacak bir davranış. Kendisini tebrik ediyorum'' dedi.

    Öğretmen Canan Sevgi Çelik de Elif Açıkgöz'ün öğrenme isteğinden övgüyle söz ederek, şu anda kelimeleri yavaş yavaş birleştirmeye başladığını belirtti.




    90 yaşındaki Elif Nine'nin okuma aşkı Yorumları