Asım’ın Nesli ve Çanakkale zaferi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (17:58)   Son Mesaj: 03-21-2011 (17:58)    Cevap: 0    Gösterim: 637  

    03-21-2011

    Asım’ın Nesli ve Çanakkale zaferi

    Asım’ın Nesli ve Çanakkale zaferi


    Başakşehir Belediyesi’nin Çınar Kongre Merkezi’nde düzenlediği söyleşide, yalnız Türk Tarihi’nin değil yakın dünya tarihinin en önemli savaşlarından biri olan Çanakkale Savaşı’nın rahmetle anılan nesli “Asım’ın Nesli“ ‘ni konuştu.

    Program; Mustafa Armağan ve Bedirhan Gökçe"nin katıldığı program başlamadan önce kürsüye davet edilen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal: " Büyük Şair Mehmet Akif"in dediği gibi, "Bedr"in arslanları" gibi şanlı olan şehitlerimizin ortaya koyduğu mirastan nasıl istifade ediyoruz bunu bilemiyorum ama bu programda uzmanlarımız bize bu mirastan nasıl faydalanacağımızı anlatacak. Bir bürokratımız Japonya ziyaretinde, Japonlar"ın nesilden nesile geçmişlerine ne kadar güzel sahip çıktıklarını ne kadar çalışkan olduklarını anlatırken bizim bürokratın karşısındaki Japon bürokrat: "Sizin milletiniz öyle güzel mücadeleler vermiş ki sadece Çanakkale Savaşı"nı siz çocuklarınıza anlatsanız bizden çok daha ileride olursunuz" diye enteresan bir karşılık vermiş. İnşallah biz de gençlerimize geleceğimize bütün dünyamıza destan olmuş Çanakkale Savaşı"nı iyi anlatırız. Hepimiz bu salona girerken Çanakkale türküleri çalınıyordu. 1315 doğumlu çocuk yaştaki Çanakkale Savaşı"na giden kahramanların öyküsüdür. O türkülerde anlatılan ve tarihe mal etmek adına o destanı şiirleştirerek güzel bir eser ortaya koymuş olan şairimiz Mehmet Akif Ersoy"un dediği gibi İnşallah bir daha bize Çanakkale Savaşı gibi bir savaş daha göstermesin diyoruz" diye konuştu.
    Yazar Mustafa Armağan, Asım"ın Nesli"nin portresini çizdiği söyleşisinde; Mehmet Akif Ersoy"un Çanakkale destanından bir eğitim seferberliği fikrini üreterek, ülkenin geleceğinin kendisine ve değerlerine inanan, imanlı ahlaklı aynı zamanda modern bilgiye açık bir eğitim ordusunun eliyle şekilleneceğini söylediğini böyle gençlere eserini emanet ettiğini söyleyerek Akif"in geçmişe dönük bir methiye ve ağıt yazmadığını Çanakkale Savaşı bir daha yaşanmasın diye bir reçete geliştirdiğini ifade etti.

    Bedirhan Gökçe"nin Çanakkale şiirlerini seslendirdiği bölümde Gökçe: "Bugün çok özel bir zafer haftasını kutluyoruz. Şehitlerimizin huzurunda o günlerden bu günlere gelmemizi sağlayan tüm kahramanlarımızın huzurunda saygıyla eğiliyorum. Eğer o kahramanlarımız olmasaydı ve büyük zaferi bize yaşatmasalardı üzülerek söylüyorum ne benim adım Bedirhan olurdu, ne de sizinki Ayşe, Fatma...

    Çanakkale bütün tarihimiz içinde son kaledir. Eğer o kale geçilseydi ülkemiz bambaşka bir hal alırdı. Bu zaferin ortaya çıkmasını sağlayan ülkemizin her bir yanından gelen Alevisi, Sunnisi, Lazı, Çerkezi, doğulusu batılısı Türkü, Kürdü hep birlikte savaşarak düşman güçlerine Çanakkale'yi geçirtmedik "diye konuşarak günün mana ve ehemmiyetini dile getirdi.

    Haber7




    Asım’ın Nesli ve Çanakkale zaferi Yorumları