Doğaya bırakılan geyiği avladılar   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (17:56)   Son Mesaj: 03-21-2011 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 571  

    03-21-2011

    Doğaya bırakılan geyiği avladılar

    Doğaya bırakılan geyiği avladılar


    Kocaeli'de doğaya bırakılan kızıl geyiği avladıktan sonra ormanlık alanda parçalara ayıran 2 kişiye 16 bin 500 lira para cezası verildi.

    Alınan bilgiye göre, Kandıra ilçesi Bağırganlı köyü kırsalına 2009 yılında Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce bırakılan kızıl geyiklerden birinin avlandığı ihbarı üzerine jandarma tarafından çalışma başlatıldı.
    Ormanlık alanda yapılan araştırmada avlanan dişi bir kızıl geyiğin parçaları bulundu.

    Bunun üzerine çevredeki köylerde yaşayan vatandaşların ifadelerine başvuran jandarma ekipleri, dişi kızıl geyiği avladıkları öne sürülen zanlıların kimliklerini tespit etti.

    Yaklaşık 7 saat süren çalışmaların ardından geyiği avladıkları iddia edilen Ö.Ç. ve V.G. yakalandı.

    Zanlıların evlerinde yapılan aramada avlanan kızıl geyiğin etleri ve olayda kullanılan av tüfekleri ve bıçaklar ele geçirildi.

    Jandarmadaki ifadelerinin ardından serbest bırakılan zanlılara Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce toplam 16 bin 500 lira para cezası kesildiği öğrenildi.

    Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Algan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bağırganlı köyü mevkisine 2009 yılında 2 geyik bıraktıklarını, bunlardan dişi olanın avcılar tarafından av tüfeğiyle vurulduğunu söyledi.

    Olayın kendilerini çok üzdüğünü belirterek hayvanların da yaşama hakkı olduğunu dile getiren Algan, ''Biz burada yaban hayvanlarını çoğaltmak için çaba sarf ederken, böyle bir olay kabul edilemez. Bu olayı yapanlara 16 bin 500 lira para cezası verdik'' diye konuştu.

    Avcıların hayvanı ormanlık alanda parçaladığını ve götürebilecekleri kadar eti yanlarına aldıklarını dile getiren Algan, ''Geyiğin diğer parçalarını ise ormanlık alanda bırakmışlar. Götürdükleri etler de zaten avcıların evlerinde bulundu. Bu çok acı bir durum'' dedi.




    Doğaya bırakılan geyiği avladılar Yorumları