Kazan: TP ile ittifakta sona gelindi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (16:34)   Son Mesaj: 03-21-2011 (16:34)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    03-21-2011

    Kazan: TP ile ittifakta sona gelindi

    Kazan: TP ile ittifakta sona gelindi


    Saadet Partisi(SP) Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, Demokrat Parti(DP) ve Türkiye Partisi(TP) ile ittifak çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydetti.

    Kazan yaptığı yazılı açıklamada, gündemdeki konuları değerlendirdi. Açıklamasında Libya"ya yönelik operasyona tepki gösteren Kazan, "Ortadoğu"daki diktatörler bahane edilerek, demokrasi adına 2000"li yılların başında Irak"la başlatılan ve bir milyon Müslüman"ın hayatına mal olan operasyonlar, birkaç ay önce Sudan"ı ikiye böldükten, Tunus"u, Fas"ı, Cezayir"i ve Mısır"ı hallettikten sonra, şu sıralar, İsrail"in en büyük düşmanı olan Libya"ya kefen biçmektedir. Bu olay, ABD"nin ana hedefi olan Büyük İsrail"in kurulması ve güvenliğinin sağlanması için BOP Projesinin yürürlüğe konulmasından başka bir şey değildir" dedi.
    Son olayların Necmettin Erbakan"ın haklılığını bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Kazan, Hükümetin Libya konusundaki yaklaşımını da eleştirerek şunları söyledi:

    "Merhum Erbakan Hocamızın kırk yıldan beri haber verdiği, "Siyonizm"in yayılma tehlikesi" son siyasi gelişmelerle görülüyor ki, kapıya dayanmıştır. Hem de bir zamanlar Hocasıyla beraberken tüm bu oyunlara vakıf olup, onun gibi düşündüğünü, beraber olduğunu ifade ederken hasbelkader bugün iktidar olup başbakan olduktan sonra BOP"a eş başkanı ilan edilen zatın gözleri önünde bu olay cereyan ediyor. Türkiye, baştan karşı olduğu bu müdahale kararına tepki göstermek şöyle dursun, Sayın Başbakan"ın insani amaçla destek vereceğini beyan etmesi bizi bir daha yanılgıya düşürmüştür. Şu tuhaf bir gerçek ki, ABD silah sanayinin ürettiği silahların yıllardır en başta gelen müşterilerinin Ortadoğu"da, bilhassa Bahreyn, Katar ve Yemen devletlerinin olması demek ki, bugünlere, bu isyanlara hazırlanmak ve destek vermek içinmiş. Ne yazık ki bu zat İslam Dünyasının önderi ve bir dünya lideri olma peşinde koşarken BOP planı gibi eş başkanı olduğu bir projenin tatbike geçirildiğinden haberdar olamadı. Allah İslam dünyasının yardımcısı olsun."

    -İTTİFAK AÇIKLAMASI

    Kazan, açıklamasında Saadet Partisi"nin hem geçmişteki Refahyol döneminin hizmetlerini devam ettirmek ve hem de bir vefa borcunu ifa etmek amacıyla Demokrat Parti ve Türkiye Partisiyle ittifak çalışması içinde bulunduğunu belirterek, "Son aşamasına geldiğimiz çalışmaların kamuoyuna resmen açıklanmasından sonra ittifakta yer almak isteyecek diğer partilere, milletimiz için ağız tadıyla çalışmalarımıza destek olacaklarına inandığımız takdirde kapımız açık olacaktır" diye kaydetti




    Kazan: TP ile ittifakta sona gelindi Yorumları