Bakıcının dövdüğü çocuk öldü iddiası   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (16:06)   Son Mesaj: 03-21-2011 (16:06)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-21-2011

    Bakıcının dövdüğü çocuk öldü iddiası

    Bakıcının dövdüğü çocuk öldü iddiası


    Antalya'da 'Banyoda kaydı, düştü' denilerek hastaneye getirilen 2 yaşındaki kız çocuğu, beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra öldü. Vücudunda morluklar bulunan çocuğun bakıcısı tarafından dövüldüğü iddia edildi.

    Antalya'da ''Banyoda kaydı, düştü'' denilerek bakıcısı tarafından hastaneye getirilen 2 yaşındaki kız çocuğu, beş gün yoğun bakımda kaldıktan sonra hayatını kaybetti. Çocuğun babası, vücudunda ve kafasında morluklar bulunan kızının bakıcısı tarafından darbedilerek öldürüldüğünü öne sürdü.
    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Hatay'da yaşayan Sedat Gümüş (29) ve Özlem Turunç (27), yaklaşık 15 ay önce anlaşmalı olarak boşandı. Haftada bir gün iki yaşındaki kızı İremsu Gümüş'ü gören Sedat Gümüş, 45 gün önce kızını annesinden alarak Antalya'ya yerleşti.

    Antalya Yaş Sebze ve Meyve Hali'nde işçi sorumlusu olarak çalışmaya başlayan Sedat Gümüş, 2 yaşındaki kızını ise Manavgat ilçesi Evrenseki beldesinde yaşayan ve eski işçisinin eşi olan H.S'ye bıraktı. Haftalık izinlerinde kızını görmeye gittiğini anlatan Baba Gümüş, H.S'ye kızına bakması karşılığında haftada 250 lira verdiğini söyledi. H.S'nin de 2 yaşında bir kızı olduğunu kaydeden baba Gümüş, ''13 Mart'ta kızımı alarak gezdik, eğlendik. Kızımı bakıcıya tekrar bıraktım. Bir gün sonra Manavgat Devlet Hastanesinden aradılar ve kızımın yoğun bakımda olduğunu söylediler. Hastaneye gittiğimde bakıcı H.S. önce banyoda kayıp düştüğünü, ardından da merdivenden düştüğünü söyledi. Doktorlar ise çocuğun kafasında ve vücudunda morluk olduğunu ifade etti'' dedi.

    KIZIMA BUNU YAPANLAR ALLAHINDAN BULSUN

    Kızının Manavgat Devlet Hastanesinde beş gün yoğun bakımda yaşam mücadelesi verdiğini belirten Baba Gümüş, ''Kızım beş günün ardından hayatını kaybetti. Güzel kızımı hangi vicdanla dövdüler, ona nasıl kıydılar'' diye konuştu.

    Baba Gümüş, bakıcı H.S. ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi.

    NASIL KIYDILAR KIZIMA

    Adli Tıp Morgu önünde uzun süre gözyaşı döken anne Özlem Turunç ise, ''Kızıma kim kıydıysa cezasını bulsun. O benim bir tanemdi, canımdı'' dedi.

    Otopsisi yapılan cesedi kucağına alarak cenaze aracına koyan baba Gümüş, morg önünde uzun süre gözyaşı döktü. Minik İremsu'nun Hatay'da toprağa verileceği belirtildi.

    Öte yandan konuyla ilgili soruşturma başlatan Evrenseki İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bakıcı H.S'yi gözaltına aldı. Savcılık tarafından ''taksirle ölüme sebebiyet vermek'' suçlamasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen bakıcı H.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Adli Tıp Kurumundan gelecek otopsi sonucuna göre bakıcının tutuklanabileceği belirtildi.




    Bakıcının dövdüğü çocuk öldü iddiası Yorumları