Nışantaşı’nda ‘el bombası’ paniği   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (16:04)   Son Mesaj: 03-21-2011 (16:04)    Cevap: 0    Gösterim: 405  

    03-21-2011

    Nışantaşı’nda ‘el bombası’ paniği

    Nışantaşı’nda ‘el bombası’ paniği


    Şişli Nışantaşı’nda belediye temizlik görevlilerinin boş bir arazide bulduğu cisim bomba paniğine neden oldu. Belediye ekiplerinin 155’i aramasının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

    Çevre sakinlerinin de paniğe kapılmasına neden olan cismin çevik kuvvetin toplumsal olaylarda kullandığı gaz bombası çıkması herkese rahat bir nefes aldırdı.
    Polisi alarma geçiren olay Nişantaşı Vali Konağı Caddesi 3 numarada bulunan boş arazide meydana geldi. Şişli Belediyesi"ne bağlı temizlik ekipleri rutin çalışmalarını yaptığı sırada çalıların arasında el bombasına benzer bir cisim gördü. Bir anda paniğe kapılan işçiler bomba sandıkları cisme dokunmayarak hemen polise haber verdi. 155 polis imdat hattına yapılan ihbarın üzerine polis alarma geçti.

    Olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. Olay yerine ulaşan polis ekipleri sarp ve bayır haldeki araziye inerek cismi inceledi. Yapılan kontrollerde bomba sanılan cismin çevik kuvvet ekiplerinin toplumsal olaylarda kullanılan ve el bombasına çok benzeyen gaz bombası olduğu anlaşıldı.

    Gaz bombasını bulan belediye işçisi Gökhan Kıran, temizlik yaparken bir şeyin ayağına takıldığını belirterek, "Baktım bombaya benziyor hemen çavuşu bilgilendirdim." dedi.

    Bir anda çok sayıda ekibi karşılarında gören Nişantaşı sakinleri ise de panik oldu. Vatandaşlar evlerinin camlarına çıkarak polisin çalışmalarını izledi. Olay yerinin karşısında bulunan vatandaşlar ise bombayı görünce panik olduklarını ve korktuklarını söyledi. Vatandaşlar, "Belediye işçisinin elinde görünce hemen attırdık ve içeri kaçtık. Polise haber verdik. Polis hemen inceleme yaptı. Görünce koktuk tabi. Kullanılmış gaz bombası olduğunu anlayınca rahatladık." şeklinde konuştu.

    Polis, gaz bombasını bir poşete koyarak emniyete götürürken, gaz bombasını bulan belediye işçisi Gökhan Kıran"ı da ifadesini almak üzere polis merkezine götürdü.




    Nışantaşı’nda ‘el bombası’ paniği Yorumları