Topbaş demir dövüp, ateşin üzerinden atladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (15:58)   Son Mesaj: 03-21-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 444  

    03-21-2011

    Topbaş demir dövüp, ateşin üzerinden atladı

    Topbaş demir dövüp, ateşin üzerinden atladı


    Zeytinburnu’nda Nevruz kutlamalarına katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ateşin üzerinden atladıktan sonra, demir dövüp yumurta tokuşturdu.

    Nevruz bayramı tüm yurtta coşku içinde kutlanıyor. İstanbul"da Nevruz kutlamalarının adresi Zeytinburnu Kültür Merkezi oldu. Burada düzenlenen etkinliğe İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Tuğgeneral Osman Gazi Kandemir, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Türk dünyasının dernek ve vakıf temsilcileriyle çok sayıda vatandaş katıldı.
    Türkülerin söylendiği kutlamalar da halk oyunları gösterisi de izletildi. Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

    Kutlama töreninde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bizi biz yapan değerlere sahip çıkmak lazım. Bu değerlere sahip çıktığımızı gösterdiğimiz sembol günler var.

    Nevruz bu günlerden biri. Biz geçmişten aldığımız o destansı değerlerimizi sevgiye ve hoş görüye dönüştürerek geleceğin meşalesini birlikte oluşturacağız." diye konuştu.

    Libya"da yaşanan savaşa atıfta bulunan Topbaş, "Temel amacımız dünyanın barışını tesis etmek. Hep beraber yaşayabileceğimiz dünyayı tesis etmek. Dünya insanları olarak hep beraber aynı gemide bulunuyoruz. Bu gemiyi kimsenin delmesine izin vermemeliyiz. Mevlana"nı bir sözü var: "Rotası belli olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez" İstanbul"da asırlardan beri farklı kültür ve medeniyetten insanlar birlikte yaşıyor. Bu şehir dünyanın barışı için örnek bir şehirdir. Nice güzel Nevruzlarda kan ve gözyaşı olmayan barış ve sevginin yeşerdiği günleri yaşamak ümidiyle." şeklinde konuştu.

    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise yaptığı konuşmasında, "Bugün baharı müjdeleyen 21 Mart"ta yeni bir günde birlikte olmanın keyfini yaşıyoruz, uzun bir kış geçirdik, karlı ve soğuk günlerin ardından baharı, çiçeği özledik, sımsıcak güneşin altında gezmeyi özledik. Sabahları daha büyük bir keyifle uyanacağız artık. İstanbul"da olmak İstanbul"da baharı yaşamak ne güzel. Böylesine güzel bir günde sevgilerimi ifade ediyorum bizim çok büyük bir kültür ırmağımız var. Bu ırmağın içerisinde birbirinden güzel şeyler taşındı. Kültür başkenti İstanbul"da Nevruz geleneğimizin taşınan şeyleri arasında. Biz bu değeri belki biraz yeterince tanıyamamaktan dolayı çok kıymetlendiremedik, çok fazla sahip çıkamadık. Nevruz"u gelecek yıllarda daha ciddi etkinliklerle kutlamak lazım." ifadelerini kullandı.

    Kültür merkezindeki programın ardından protokol üyeleri hep beraber dışarı çıkarak bahçedeki etkinliğe katıldı. Vali Mutlu ve beraberindekiler el ele tutuşarak dışarıda yakılan Nevruz ateşinin üzerinden atladı. Daha sonra demir döven Vali Mutlu, Kadir Topbaş ve Tuğgeneral Osman Gazi Kandemir ile yumurta tokuşturdu. Bahçedeki etkinliğin ardından katılımcılara pilav ve ayran ikram edildi.




    Topbaş demir dövüp, ateşin üzerinden atladı Yorumları