Libya operasyonuna Ankara'da protesto   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (15:56)   Son Mesaj: 03-21-2011 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    03-21-2011

    Libya operasyonuna Ankara'da protesto

    Libya operasyonuna Ankara'da protesto


    Halkın Kurtuluş Partisi yanlısı bir grup, Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği önünde Libya'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonu protesto etti.

    "Katil Fransa Afrika'dan defol", "Kahrolsun emperyalizm" gibi sloganlar atan grup, "Katil ABD Libya'dan defol" yazılı pankart açtı. Grup adına yapılan açıklamada, Fransa'nın katliamcılıkta ve zalimlikte üstüne olmadığı belirtilerek, 1 buçuk milyon Cezayirlinin Fransa tarafından öldürüldüğü hatırlatıldı. ABD'li emperyalistlerin dünyayı kana ve ateşe boğdukları ifade edilen açıklamada, "Hiçbir sömürücü iktidar halkın bu şahlanışı karşısında tahtını koruyamaz" denildi.
    Yapılan açıklamanın ardından "Katil Fransa Libya'dan defol" yazılı siyah çelenk, Fransa Büyükelçiliği girişine bırakıldı. Grup, daha sonra ABD Büyükelçiliği'ne geçti. Burada da bir basın açıklaması yapılarak, ABD protesto edildi. Yapılan açıklamanın ardından grup olaysız dağıldı.





    Libya operasyonuna Ankara'da protesto Yorumları