Meteroloji'den 4 önemli uyarı! / HARİTALI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (16:58)   Son Mesaj: 03-21-2011 (16:58)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    03-21-2011

    Meteroloji'den 4 önemli uyarı! / HARİTALI

    Meteroloji'den 4 önemli uyarı! / HARİTALI


    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan meteorolojik uyarıda, yurdun çeşitli yerlerinde beklenen hava olaylarına karşı vatandaşların dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Edirne, İzmir, Manisa ve Uşak dışında tüm yurtta aralıklarla görülecek yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Karadeniz'in iç kesimleri ile Bilecik, Sivas, Erzincan, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari'nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülmesi tahmin ediliyor.
    Hava sıcaklığı kuzey, iç ve doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

    Rüzgar yurdun batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğudan, doğu kesimlerinde ise güney ve doğu, zamanla güneybatıdan hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kuzey Ege Kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

    -ÇIĞ TEHLİKESİ-

    Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -ANİ KAR ERİMELERİ UYARISI-

    Özellikle doğu bölgelerde, sıcaklık artışlarına bağlı olarak ani kar erimeleri görüleceğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (lokal su baskını, ani sel ve çığ tehlikesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

    Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güney ve batı, sabah saatlerinde iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde güney ve doğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (deniz ulaşımında aksamalar, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Erzincan çevrelerinde baca gazı kaynaklı zehirlenmeler vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    -TOZ TAŞINIMI UYARISI-

    Öğle saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

    BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

    -BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

    İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esecek.(10)

    ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı.(9)

    İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esecek.(17)

    ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(17)

    SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek.(8)

    ERZURUM: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur, yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı.(7)

    DİYARBAKIR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı.(18)

    -BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

    Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

    MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, Edirne dışında bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, Bilecik'in yğksek kesimleri gece ve sabah satlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

    EGE: Parçalı ve çok bulutlu, İzmir, Manisa ve Uşak dışında bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; bölgenin kuzey kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/saat) esecek.

    AKDENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

    İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, Sivas çevrelerinin yüksek kesimleri gece ve sabah saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

    BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak, gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde kıyı kesimlerde sis görülecek. Rüzgar gece saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönünden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek.

    ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek. Sabah saatlerinde Trabzon çevrelerinde sis görülecek. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında güneybatı, iç kesimlerinde sabah saatlerinde güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmurlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Van ve Hakkari'nin yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı olarak geçecek. Rüzgar; Erzincan çevrelerinde güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esecek. Bölgede eğimin fazla olduğu dik yamaçlarda muhtemel çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

    GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Öğle saatlerinden itibaren bölgede toz taşınımı görülecek.




    Meteroloji'den 4 önemli uyarı! / HARİTALI Yorumları