Fikri Sağlar'ın CHP üyeliği yeniden masada   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (15:36)   Son Mesaj: 03-21-2011 (15:36)    Cevap: 0    Gösterim: 469  

    03-21-2011

    Fikri Sağlar'ın CHP üyeliği yeniden masada

    Fikri Sağlar'ın CHP üyeliği yeniden masada


    CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, eski Kültür Bakanlarından Fikri Sağlar'ın CHP'ye dönüş talebinin Parti Meclisinde (PM) reddedilmesine ilişkin olarak, ''Orada bir aksaklık oldu, onu da en kısa zamanda gidereceğiz'' dedi.

    Grup Yorum'un eski Solisti Hilmi Yarayıcı CHP'den milletvekilliği aday adaylığı için başvuru yaptı. Tekin, başvuru yapan ve partiye katılan Yarayıcı'ya genel merkezde düzenlenen törenle CHP rozeti taktı.
    Yarayıcı burada yaptığı konuşmada, CHP'ye katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, temel hak ve özgürlükler noktasındaki mücadelesine bu parti çatısı altında devam etmek istediğini söyledi. Hatay'dan milletvekili aday adayı olduğunu ifade eden Yarayıcı, CHP'yi bu kentte ''1 numara'' yapmak için çalışacağını söyledi.

    Tekin de Yarayıcı'nın çizgisinden taviz vermeyen bir kişi olduğunu belirterek, ''Türkülerinde gösterdiği başarıyı siyasette de göstereceğine inanıyorum'' dedi.

    Yarayıcı'ya rozetini taktıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tekin, gazeteci İklim Bayraktar'ın iddialarına ilişkin ifadeye çağrıldığının hatırlatılması üzerine, tanık sıfatıyla bilgisine başvurulmak üzere yarın Ankara Adliyesine gideceğini söyledi. Mağdurun herhangi bir dava açmadığını ifade eden Tekin, ''Sayın eski Genel Başkanımız Deniz Baykal, mağdur olarak bir dava açmış olsa bunu anlarım. O zaman tanık olarak bizler çağrılabiliriz ama ortada ne Sayın Baykal'ın ne de gazeteci hanımefendinin açtığı bir dava var. Bilemiyorum, yarın göreceğiz'' diye konuştu.

    Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mağdur olarak ifadeye çağrıldığı ancak gitmeyeceği yönünde açıklamaya yaptığı hatırlatılarak, ''Sayın Baykal'ın gitmeme gerekçelerine katılıyor musunuz?'' sorusu üzerine de Tekin, ''Bütün gerekçelerine katılıyorum ama ben gidip bilgilerimi paylaşacağım'' karşılığını verdi.

    HABERAL'IN ADAY ADAYLIĞI

    Tekin, Ergenekon Davasının tutuklu sanıklarından Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın CHP'den milletvekili adayı gösterilip gösterilmeyeceğine yönelik soruyu yanıtlarken de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkesin istediği siyasi partiye üye olabileceğini kaydetti. Tekin, adayların, listelerin kesinleştiği tarih olan 11 Nisan'da görüleceğini belirtti.

    Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar'ın CHP'ye dönme başvurusunun PM'de reddedilmesi ve ardından Sağlar'ın yaptığı açıklamaların da sorulduğu Tekin, ''Orada bir aksaklık oldu, onu da en kısa zamanda gidereceğiz'' dedi.

    Tekin, gazetecilerin ''Bu yanıttan ne anlamalıyız. Yeniden mi PM gündemine gelecek?'' sorusunu ise yanıtsız bıraktı.




    Fikri Sağlar'ın CHP üyeliği yeniden masada Yorumları