Zeybek: Nevruz'u resmi bayram olacak   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (14:36)   Son Mesaj: 03-21-2011 (14:36)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    03-21-2011

    Zeybek: Nevruz'u resmi bayram olacak

    Zeybek: Nevruz'u resmi bayram olacak


    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, iktidara gelmeleri halinde Nevruz'u bayram ilan edeceklerini belirtti.

    Zeybek, yaptığı yazılı açıklamada, Nevruz'un, Asya halkının, Türk devletlerinin, İran'ın, Afganistan'ın, Pakistan'ın ve Tacikistan'ın ortak bahar bayramı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
    ''Tarihin derinliklerinden gelen ve bugün Türk cumhuriyetlerinde resmi tatil olarak bir hafta süreyle kutlanan, ülkemizde yaşayan bütün halkımızın da ortak bayram olarak kabul ettiği önemli bir gün olan Nevruz'un, insanlarımıza barış, mutluluk ve huzur getirmesine vesile olmasını diliyoruz.

    Bu arada Libya'da yaşayan kardeşlerimizin yaşadıkları acıların da biran önce sona ermesini, Nevruz'un onlara da kısa zamanda barış ve huzur getirmesini diliyorum.

    Öte yandan, Kültür Bakanı olarak 1991 yılında kamuoyuna yaptığım açıklamayı tekrarlamak istiyorum. İktidara geldiğimiz gün Nevruz'u resmi bayram ilan edeceğiz ve kutlayacağız.''




    Zeybek: Nevruz'u resmi bayram olacak Yorumları