Sultanbeyli'de silahlı PTT soygunu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (14:08)   Son Mesaj: 03-21-2011 (14:08)    Cevap: 0    Gösterim: 689  

    03-21-2011

    Sultanbeyli'de silahlı PTT soygunu

    Sultanbeyli'de silahlı PTT soygunu


    Sultanbeyli'de, bir PTT şubesine gelen maskeli ve silahlı şahıs, kasadaki 12 bin 430 lirayı alarak kaçtı. Soyguncu, kendisini kovalayan vatandaşlara doğru 2 el ateş ederek kaçmayı başardı.

    Olay, Hasanpaşa Mahallesi Fatih Bulvarı,Hasanpaşa PTT şubesinde meydana geldi. Saat 12.15 sıralarında PTT şubesinden içeri giren maskeli bir kişi, görevliyi silahla tehdit ederek, kasada bulunan 12 bin 430 TL'yi alarak kaçtı. Bu sırada PTT görevlisi kapıya çıkarak zanlının arkasından ,"Yakalayın!" diyerek bağırdı.
    Olay yerinden geçen İsmail Tuncer isimli vatandaş da, soyguncuyu bir süre kovaladı. Bu sırada silahıyla 2 el ateş eden zanlı, TEM otoyolunu geçerek izini kaybettirdi.

    Zanlıyı kovalayan İsmail Tuncer, olay şöyle anlattı: "PTT şubesinden çıkan bir kadının feryadı üzerine yüzü maskeli, elinde PTT"ye ait paket, diğer elinde silah olan şahsı kovalamaya başladım. Birkaç yüz metre kovaladıktan sonra bana da dönüp 2 el ateş etti. Ancak silahın kuru sıkı olduğunu anlayınca kovalamaya devam ettim. Fakat bir anda otobandan karşıya geçip kayboldu."

    Olay sırasında PTT"de bulunan bir kadın müşteri de, "Biz içeride beklerken, yüzü maskeli bir şahıs içeri girdi. Elindeki silahı görevliye doğrultup paraları aldı, ben kapıyı kapatmak istedim ama erken davranarak hızla kaçtı." diyerek olayı anlattı.

    Zanlının kaçtığı yan yol üzerindeki kanalizasyon inşaatında çalışan görevli Burhan Baylan da, "Koşarak gelen bir şahıs, önce yan yol üzerindeki bir kamyoneti durdurmak istedi. Ama kamyonet sürücüsü zikzaklar yaparak yoluna devam etti. Şahıs daha sonra arkasından gelen kalabalığa 2 el ateş etti ve bir anda otobana fırlayarak karşı istikamete geçip gözden kayboldu." diye konuştu.

    Olayın meydana geldiği PTT Şubesi görevlisi ise gazetecilerin görüntü almasına izin vermeyerek, sadece zanlının kasadaki 12 bin 430 TL"yi çantaya doldurtup kaçtığını söyledi.

    PTT şubesinde inceleme yapan polis, kaçan soyguncuyu yakalamak için çalışma başlattı.




    Sultanbeyli'de silahlı PTT soygunu Yorumları