İstanbul'da Nevruz'da gözaltı olmadı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-21-2011 (13:58)   Son Mesaj: 03-21-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 437  

    03-21-2011

    İstanbul'da Nevruz'da gözaltı olmadı

    İstanbul'da Nevruz'da gözaltı olmadı


    İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, dün Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında, katılımcıların alana girişi, çıkışı ve miting sırasında herhangi bir gözaltı işleminin gerçekleşmediğini söyledi.

    Vali Mutlu, Nevruz Bayramı dolayısıyla kendisini ziyaret eden Türk dünyasından vakıf ve derneklerin temsilcilerini kabulünün ardından gazetecilerin, dün Kazlıçeşme Meydanı'nda gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarına ilişkin sorularını yanıtladı.
    Mutlu, Nevruz şenlikleri kapsamında il genelinde 19 Mart tarihinden itibaren düzenlenen organizasyonlar olduğunu, dün de Kazlıçeşme Meydanı'nda kutlamaların yapıldığını belirtti.

    Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

    ''Katılımcıların alana girişi, çıkışı ve miting sırasında herhangi bir gözaltı işlemi gerçekleştirilmedi. Her zaman istediğimiz şey, Nevruz'un bir Nevruz şenliği, bir bahar sevinci içinde coşkuyla, birliğe, beraberliğe vesile olacak şekilde kutlanmasıdır. Bunu her zaman arzu ediyoruz. Sıkıntısız geçmiş olması bizim için önemlidir. Nevruz'un, her zaman Nevruz şenliği içinde kutlanması öncelikli arzumuzdur. Bu bizim dünyamızda, Türk dünyasında, Ortadoğu'da, Balkanlar'da, İran'da ortak bir bahar günüdür. Dolayısıyla ortak kültürümüzün, fevkalade önemli günlerinden bir tanesidir. Bu kadar geniş bir coğrafyada bir bahar günü olarak kutlanan Nevruz'un, bu manada, bu ehemmiyete uygun şekilde kutlanmasıdır bütün dileğimiz. İstanbul'da da sıkıntı yaşanmadan bitmiş olması sevindirici.''




    İstanbul'da Nevruz'da gözaltı olmadı Yorumları