'Mors Sarah'ın dişleri apse nedeniyle kesildi'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-21-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    03-21-2011

    'Mors Sarah'ın dişleri apse nedeniyle kesildi'

    'Mors Sarah'ın dişleri apse nedeniyle kesildi'


    İstanbul Haliç'teki Dolphinarium isimli Yunus Gözteri Merkezi, hayvanseverlerin başlattığı kampanya ve Başbakanlığın açtığı Mors Sarah'a işkence yapıldığına dair soruşturmanın ardından dün açıklama yaptı.

    Aliye Çetinkaya'nın haberi
    Merkezin İşletme Müdürü Cüneyt Turan, "Sarah doğal ortamında bir şekilde ailesini kaybetmiş bir canlıdır. Doğal yaşamda hayatta kalma savaşı verirken dişleri çürümüş ve çeşitli zararlar görmüştür. Rusya'daki Utrish Dolphinarium tarafından tedavi edildikten sonra İstanbul'a gönderilmiştir. Hayatta kalabilmesi adına çürüyen dişlerinin alınması gerekiyordu. Bu dişler, profesyonel bir biçimde, ameliyatla alınmıştır. Alınmasa, Sarah ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kalacaktı" dedi.

    'YARA NEDENİ DERİ DEĞİŞİMİ'

    Dolphinarium'daki hayvanları kontrole giden İstanbul Büyükşehir Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri de her şeyin normal olduğunu belirterek, "Morslar sonbahar ve ilkbahar aylarında deri değişimi yaşar. Bu nedenle yara görüntüleri oluşur. Sağlık açısından herhangi bir olumsuz bulguya rastlamadık. Sağlıklı bir ortamda yaşadıklarını tespit ettik. Dişlerinin kesilmesinin sebebi bilimsel bir inceleme sonrası tespit edilebilir" dedi. Morsun görüntülenmesine izin vermeyen yetkililer, Sarah'ın bugün de gösterilerine devam edeceğini belirtti.Morsların en büyük silahlarının ve sosyal statü sembollerinin 80-100 santimlik dişleri olduğu belirtiliyor.

    SABAH




    'Mors Sarah'ın dişleri apse nedeniyle kesildi' Yorumları