'Libya'ya mala çökmeye gittiler'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (12:34)   Son Mesaj: 03-21-2011 (12:34)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    03-21-2011

    'Libya'ya mala çökmeye gittiler'

    'Libya'ya mala çökmeye gittiler'


    Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Erkan Tan ile Başkent’ten programında Türkiye gündemini ve Libya’daki olayları değerlendirdi.

    Pamukoğlu: "Küresel eşkiya ile yerel despot karşı karşıya!"
    Tv8"de Ankara Temsilcisi Erkan Tan"ın hazırlayıp sunduğu Erkan Tan ile Başkent"ten programına bugün Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu konuk oldu. Pamukoğlu Türkiye gündemini ve Libya"daki olayları değerlendirdi.

    "Mala çökmeye gittiler"

    Osman Pamukoğlu, Libya"da yaşanan olayları şöyle değerlendirdi:

    "Küresel eşkiya ile yerel despot karşı karşıya. Eşkiyalar Irak, Afganistan"daydı. Şu an da Libya"da. Eminim 4. yer de hazırdır. Libya"ya sattıkları hava savunma silahlarını yine kendi silahlarıyla vuruyorlar. Libya"da petrol ve doğalgaz var.

    Bu yönetim hep böyleydi, bugüne kadar nerdelerdi? Ne oldu da birden vurmaya kalktılar? Buna halk hareketi diyorlar. Halkın elinde tank, zırhlı araç, uçaksavar olur mu? Mala çökmeye gittiler. Amaç kaynak. Bunu böyle yaparsan mevcut hükümet de onları vurup kendini koruyacaktır. NATO diye bir örgüt var. Bu artık askeri değil ticari bir örgüt. Bunlar da en sonunda Amerika, NATO ne istiyorsa onu yapacaklar.

    "CHP operasyonu, 12 Haziran"dan sonraki federasyon anayasası için yapıldı"

    Pamukoğlu, Kılıçdaroğlu"nun Türkiye"nin Libya karşısındaki tavrını beğenmesiyle alakalı:

    "Kılıçdaroğlu zaten Başbakan ne yaparsa onu yapar. Ana muhalefet denilen şeyin Mayıs sonrası operasyon sebebi, 12 Haziran"dan sonra ki federasyon anayasasıdır. Eskiden beri CHP"ye oy verenler şimdi düşünsünler ne yapacaklarını. Barış olacak PKK"da, ordu da silahı bıraksın diyorlar. Barış olacaksa; eşkıya eve çıksın diyorlar. Meclistekiler ile (BDP) koalisyon yaparız diyorlar. Bunları biz halka anlatacağız, gerisini vatandaş düşünsün." Dedi.

    " Önce kendini bileceksin, başka yerlere burnunu sokmayacaksın!"

    Pamukoğlu CHP"ye: "Vicdanları pörsümüş bunların!" dedi.

    " Oy alacağız diye bedelli konusunu attılar ortaya. "Vicdanları pörsümüş bunların." Bu milyonlarca insanı yok saymak, başka bir şey değil. Kendi mesleklerinde matahlarmış gibi bir de savaş sanatına karışıyorlar. Önce kendini bileceksin, başka yerlere burnunu sokmayacaksın. Biz köhnemiş düzeni yıkacağız. Bu ülkede ordu yönetememe söz konusu. Başımızdakiler; hem general hem ülkeyi yöneten olmalılar. Ordu baştakinden emin olunca kime ne yapacağını bilir. Biz askerliği 6 aya indireceğiz, tek tip askerlik olacak." dedi.

    "Devlet önce kendine baksın"

    Osman Pamukoğlu: "Türk dış politikası 50"den bu yana Avrupa ve Amerika"ya yalvarmaktan başka bir şey değil. Sen hükümetin başındaki adam olarak gemini İsrail ordusundan bile kurtaramadın, 9 insan öldü. Sen devletsen gerekli talimatları verirsin, 35 dakika sonra jetler Konya hava üssünde olurdu. Devlet efelere benzer. Silahlı hareketleri eleştiriyorlar. Senin silahlı hareketlerin 27 yıldır var. Önce kendine bak." diye konuştu.

    "Başbakan"da bir korku var!"

    " Başbakan; " Mübarek"e, Kaddafi"ye kaç diyor!" bir korku var kendisinde. Ölüm diyor, kefen giy diyor. Bu çocukluktan gelen bir korkudur. Bizim ülkemizde benzer bir şey olsa ilk Başbakan kaçar. Diplomasi ancak güçlü bir ekonomi ve ordu ile olur." dedi.

    "Bu hükümette, yalan ve hırsızlık var!"

    Bir izleyicinin; "Emekli ol" demesi üzerine Pamukoğlu şu açıklamalarda bulundu:

    " Ben Angut"a Anka kuşu demem. Bugüne kadar, böyle söyleyenleri uyuttular. Bunu söyleyenler hem gafil hem cahildir. Türkiye"nin %82"si hem asker hem siyasetçidir. Bizim partimizin sloganı "Yalan yok, Hırsızlık yok". Bunlarda bu kavram yok."

    Pamukoğlu, HEPAR"ın seçim sözlerini açıkladı:

    " Avrupa Birliği"ni donduracağız. Asgari ücret 1000 liradan başlayacak. Toprağı dağıtıp, kamulaştıracağız. Lojmanlar ve koruma araçları satılacak. Orta sınıfı güçlendireceğiz, barınma ve beslenmesini güçlendireceğiz. Üretimi destekleyeceğiz. Türkiye"de tarım ve hayvancılık kalmadı. Son 3 ayda ABD ve Kazakistan"dan buğday alıyoruz. Kendini doyuramayan bir ülkeyiz." diyerek darbe teşebbüslerine yönelik şu sözleri kaydetti:

    " Hükümet hükümet olsa asker darbe yapmaya kalkışmaz. Hükümetin zayıflığı karşısında darbeye hazırlık yapılır. Darbeciler hükümetin zayıflığını ve arkasında halkın gücü olmadığını bilir!"

    " Listelerimiz belli, adaylar çalışmalara başladılar!"

    " Bizim partimizde kadromuz, halk. Milletvekili adaylarımız belli. Yarın İstanbul"da da yapılacak ve son bu. Bizim partimizde, milletvekili adaylarımızda 3 şey olmak zorunda: 1) O örenin çocuğu olacak. 2) Halktan biri olacak. 3) Temiz olacak. Bizde listeye girdi mi tartışmaları olmaz. Listelerimiz belli. Adaylar çalışmalara başladılar."

    " Enerjide dünyaya bağımlı bir ülkeyiz!"

    " Uranyum bizde yok. Biz enerjide dünyaya bağımlı bir ülkeyiz. Uranyum alamadığında ne olacak. İşte bu yüzden Nükleer Santralleri istemiyoruz." dedi.




    'Libya'ya mala çökmeye gittiler' Yorumları