Kılıçdaroğlu’nun Temel fıkrası   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-21-2011 (10:37)   Son Mesaj: 03-21-2011 (10:37)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    03-21-2011

    Kılıçdaroğlu’nun Temel fıkrası

    Kılıçdaroğlu’nun Temel fıkrası


    CHP Grup Toplantısında adet olduğu üzere Başbakan Erdoğan'a çatan Kemal Kılıçdaroğlu, eleştirilerini bir de Temel fıkrası ile süsledi. İşte o fıkra:

    Cumhuriyet gazetesinde Türey Köse, Ayşe Sayın ve Erdem Gül imzalı Parlamento Kulisi köşesimden bir bölüm:
    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Mardin izlenimlerini anlatırken ""78 tesis açtım" diyorsunuz, 78 kişinin istihdamı bile yok orada. Hangi tesisler bunlar? Okulun bacası aktarılmış, çatısı aktarılmış, 2 tane yere badana boya yapılmış, beyefendi tesis açıyor" diye Başbakan Tayyip Erdoğan"a çattı. Kılıçdaroğlu, sözlerini bir "Temel" fıkrasıyla sürdürdü:

    "Temel yaralanmış, cam silerken elini kesmiş, demiş ki bir aile hekimine gideyim. Kapıyı açmış içeri girmiş, önüne iki kapı çıkmış, birisinde "hastalıklar"

    yazıyor, diğerinde de "yaralanmalar". "Yaralanmalar" kapısını açmış girmiş içeriye, bakmış orada da iki kapı, üzerinde "kanamalı", "kanamasız". Demiş ben kanamalıya gideyim, parmağımda yara var diye. Kanamalı kapıyı açmış içeriye girmiş, yine önüne iki kapı çıkmış, "hayati önemi olan" "hayati önemi olmayan". "Hayati önemi olmayan" kapıyı açmış, kendisini sokakta bulmuş. Akşam Temel eve gelmiş Fadime sormuş: "Nasıl, iyi baktılar mı?" "Vallahi hiç bakmadılar ama organizasyon müthişti" demiş.

    (Cumhuriyet)




    Kılıçdaroğlu’nun Temel fıkrası Yorumları