Bahçeli: Küresel güçlerde insaf yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (21:38)   Son Mesaj: 03-20-2011 (21:38)    Cevap: 0    Gösterim: 608  

    03-20-2011

    Bahçeli: Küresel güçlerde insaf yok

    Bahçeli: Küresel güçlerde insaf yok


    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ortadoğu’da küresel güçlerin oynadığı oyuna hükümetin gelmemesi gerektiğini belirtti.

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ortadoğu"da küresel güçlerin oynadığı oyuna hükümetin gelmemesi gerektiğini belirterek, "İşte Irak örneğini gördünüz. Irak"ta 1 milyon Müslüman öldü. Halen istikrar yok, değişen bir şey yok. Ülke bölünmeye hazır bir halde. İşte görüyorsunuz Libya"yı, Afganistan"ı. Bu Küresel güçlerde insaf yok. Petrol için, gelir için dünyayı yaksalar umrunda bile değil." dedi.
    Bursa programına İnegöl ilçesinde son veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, şehir trafiğinin en işlek olduğu Nuri Doğrul Caddesi"nde halka hitap etti. Devletin işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk gibi problemleri olduğuna değinen Bahçeli, "Kadınlar, Cumhuriyet tarihinde görülmeyen cinayete, şiddete ve haksızlığa uğramıştır. Durup dururken Başbakan nereden çıkardıysa, bu ülkede 36 etnik gruptan bahsetmektedir. Bu, ülkeyi bölmektir, ayrıştırmaktır. Bunu nereden çıkardın diye sorduğumuzda da cevap vermiyor." diye konuştu.

    Son günlerde Tunus, Mısır ve Libya gibi Ortadoğu'da yaşanan sıkıntıların Türkiye"ye de sıçramasından korktuğunu söyleyen Bahçeli şöyle konuştu: "Çok kısa sürede iç ve dış odakların desteğiyle iktidar olanlar var. Türkiye, her türlü iç ve tehditle karşı karşıya bırakılmıştır. Milli devlet, üniter yapı, toprak bütünlüğü tehdit altındadır. Bin yıllık sosyal devlet dokusu bozulmaktadır. İçimizdeki birlik ve beraberlik kardeşlik ortamı bozulmuş, demokrasi kültürü yozlaşmıştır. Argo demokrasiye hakim olmuştur. Son Ortadoğu'daki gelişmelere baktığımız vakit, oradaki diktatörlere karşı halkın ayaklanmasının altındaki yatan gerekçe yoksulluk, yolsuzluk ve işsizliktir. Ama esas gerekçe Ortadoğu üzerinde yeniden küresel güçlerin bir projeksiyonu, bir projesi, senaryosu hayata geçiriliyor. O sebepten dolayı bulaşıcı hastalık gibi Tunus"tan başladı, Mısır"da devam etti. Sonra Bahreyn"e geçti. Şimdi ise Libya bir çatışmayla ve aynı zamanda 22 ülkenin işgal güçleriyle şu an için çok büyük sıkıntı yaşıyor.

    Bu bulaşıcı hastalığı Türkiye"ye de sirayet ettirmek isteyenler var. Onun için çok dikkatli olmalıyız. Düne göre çok daha hassas olmalıyız. Birbirimize karşı daha davranışlarda saygı ve sevgi dolu olmalıyız. Yoksa ülkemizin durumu iyi değil.

    Bir Türk-Kürt kavgasıyla bir iç çatışmayla Libya"da yapılmak istenenler Türkiye"de gerekçe gösterilerek yapılmak istenir. Bu ise Türkiye"nin bağımsızlığını tehdit etmek anlamı taşır. Onun için çok güçlü, uyanık ve bugünden tedbirimizi almalıyız. Parçalanmanın, bölünmenin kardeş kavgasının kimseye yararı yoktur. İşte Irak örneğini gördünüz. Irak"ta 1 milyon Müslüman öldü. Halen istikrar yok, değişen bir şey yok. Ülke bölünmeye hazır bir halde. İşte görüyorsunuz Libya"yı, Afganistan"ı. Bu Küresel güçlerde insaf yok. Petrol için, gelir için dünyayı yaksalar umurunda bile değil. Öyleyse dik durmalıyız. Kardeşçe durmalıyız. Türkiye"nin bağımsızlığına, kardeşliğine sahip çıkmalıyız." şeklinde konuştu.

    Bahçeli, son olarak, 12 Haziran"da sandığın gerçek demokratik kararı yansıtması için herkesi oy kullanmaya davet etti.




    Bahçeli: Küresel güçlerde insaf yok Yorumları