Vali Şentürk: İmam Hatip'siz olmaz   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (19:58)   Son Mesaj: 03-20-2011 (19:58)    Cevap: 0    Gösterim: 728  

    03-20-2011

    Vali Şentürk: İmam Hatip'siz olmaz

    Vali Şentürk: İmam Hatip'siz olmaz


    Yozgat Valisi Necati Şentürk, İmam Hatip liselerinden bugüne kadar katil ya da terör örgütüne katılan biri olmadığını ve bu yüzden bu okula sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

    Yozgat Valisi Necati Şentürk, İmam Hatip liselerinden bugüne kadar katil ya da terör örgütüne katılan biri olmadığını ve bu yüzden bu okula sahip çıkılması gerektiğini söyledi.
    Yozgat"ın Sarıkaya ilçesinde İmam Hatip Lisesi ve Din Eğitimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen "En İyi Kur'an"ı Kerim, Ezan Okuma ve Hafızlık Yarışması"na katılan Vali Necati Şentürk, burada yaptığı konuşmada, İmam Hatip liselerinin önemine vurgu yaptı.

    Vali Şentürk, İmam Hatip liseleri ve burada eğitim gören öğrencilere sahip çıkılması ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Şentürk, şöyle konuştu: "Bu okullarda okuyan çocuklardan, bu zamana kadar katil ya da terör örgütüne katılan olmamıştır. Bu okullarımızdan yetişecek din görevlilerine de toplumumuzda önemli ihtiyaç vardır. Son zamanlarda yapılan düzenlemelerle tekrar meslek liselerinde okuyan çocuklarımızın önü açılmıştır. Cihan devleti olan Osmanlı padişahlarını da din görevlileri yönlendirmiş, bilgilendirmiştir. Onun için tabii ki din görevlisi olmak isteyen din görevlisi olacak. Ama başka meslek dallarına gitmek isteyenler de tabii ki başka mesleklerde okuması gerekir. Bu yönde ülkemizde güzel gelişmeler yaşandı ve yeni düzenlemelerle bu sıkıntıların da önü açılmaya başladı. Bana sorsalardı ne olmak istersin diye, hafız olmak isterim derdim. Çünkü insanlarımıza bu yönde hizmet etmek isterdim. Bu vesile ile bugün burada olmaktan büyük mutluluk duydum. Pırıl pırıl bu çocuklarımızı kutluyor, başarılar diliyorum."

    Konuşmanın ardından, "En İyi Kur'an"ı Kerim, Ezan Okuma ve Hafızlık Yarışması"nda Kur'an"ı Kerim okuma 1.'si Akdağmadeni"nden Veli Koç, en iyi ezan okuma Sarıkaya"dan Ali Aktan, hafızlık 1.'si ise Sarıkaya"dan Fatih Arslan seçildi.

    Vali Necati Şentürk, yarışmada birinci olanlara ve dereceye girenlere laptop ve çeşitli hediyeler vererek ödüllendirdi.

    Sarıkaya Düğün Salonu'nda düzenlenen yarışmaya; Yozgat Valisi Necati Şentürk"ün yanı sıra Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, bazı daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.




    Vali Şentürk: İmam Hatip'siz olmaz Yorumları