CHP'li İnce 'Siyaseti bırakma' şartını açıkladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (20:38)   Son Mesaj: 03-20-2011 (20:38)    Cevap: 0    Gösterim: 455  

    03-20-2011

    CHP'li İnce 'Siyaseti bırakma' şartını açıkladı

    CHP'li İnce 'Siyaseti bırakma' şartını açıkladı


    CHP Grup Başkanvekili ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin Türkiye genelinde yüzde 30 alması durumunda Yalova'daki oranın yüzde 40 olacağını belirterek, ''Türkiye ortalamasının bir puan altında oy aldığım gün siyaseti bırakırım. Giderim Elmalık'ta tavuk beslerim'' dedi.

    İnce, partisinin Çiftlikköy ilçe teşkilatı tarafından Çiftlikköy Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda, kendisinin milletvekili seçilememesi için ''kutsal ittifak'' kurulduğunu ileri sürdü.
    ''Bunlar bana vız gelir, tırıs gider'' diyen İnce, Ankara'dan AK Parti'ye talimat geldiğini iddia ederek, şöyle konuştu:

    ''Demişler ki, 'Şu Muharrem İnce'nin işini Yalova'da bitirin. Bu çok konuşuyor, bizi hırpalıyor. Biz bunu ne kadar kontrol de etsek, kredi kartlarını da incelesek bu adam hırsız falan da değil. Bir sürü iftira atıyoruz. Oralardan da aklanıp geliyor. Bu herifi susturamıyoruz. Siz Yalova'da bir araya gelin, örgütlenin, 2-0 yapın. Bunu devre dışı bırakın.' Buna bazı partilerdeki arkadaşlar da 'Olur, güzel olur' dediler. Bazı belediye başkanları da bu kutsal ittifakın içinde oldular.''

    Yalova halkının bu kutsal ittifaka en iyi yanıtı vereceğini vurgulayan İnce, 12 Haziran seçimlerinde partinin Türkiye ortalamasının 10 puan üzerinde oyu Yalova'da alacağını öne sürdü.

    İnce, milletvekilliğin önemli olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

    ''Adam olmak, ilkeli olmak, dik durmak daha önemli. Koskoca Başbakan, işi gücü bırakmış 'alın' diyor. Demokrat Parti'li başkanı, şöhretli birini bulun. İbrahim Kutluay'ı getireceklermiş. İbrahim Kutluay'ın yanına ikinci sıra bir de Cemil İpekçi'yi koyun. Siyaset meydanda yapılan bir iştir, bilgiyle yürekle yapılan bir iştir. Siyaset, birinin altını oyarak, kin güderek yapılan bir iş değildir.''

    İnce, CHP, Türkiye'de yüzde 35 alırsa Yalova'da oranın yüzde 45 olacağını ifade ederek, ''CHP, Türkiye genelinde yüzde 30 alırsa biz Yalova'da yüzde 40 alacağız. Türkiye ortalamasının bir puan altında oy aldığım gün siyaseti bırakırım. Giderim Elmalık'ta tavuk beslerim'' diye konuştu.

    AA




    CHP'li İnce 'Siyaseti bırakma' şartını açıkladı Yorumları