Özürlü anne, iki çocuğuyla ortada kaldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (18:07)   Son Mesaj: 03-20-2011 (18:07)    Cevap: 0    Gösterim: 500  

    03-20-2011

    Özürlü anne, iki çocuğuyla ortada kaldı

    Özürlü anne, iki çocuğuyla ortada kaldı


    Samsun'un İlkadım ilçesinde ailevi geçimsizlik yüzünden eşinden boşanan yüzde 50 özürlü iki çocuk annesi kadın, hayırseverlerden yardım bekliyor.

    Zeytinlik Mahallesi Köroğlu Sokak üzerinde bulunan bir evin zemin katında biri 8 aylık, diğeri 5 yaşındaki iki çocukla yaşayan özürlü Yeter Aycan (41), borçları nedeniyle zor günler geçirdiğini söylüyor. Eşinin evle ilgilenmemesi nedeniyle geçimsizlik yüzünden ayrılmak zorunda kaldığını belirten iki çocuk annesi Aycan, "Bir zamanlar ben yardıma muhtaç insanlara yardım ederdim, şimdi ise muhtaç duruma kendim düştüm. Bebeğim olmasaydı çalışırdım, fakat onu bırakacağım bir yerim bile yok." dedi.
    Yüzde 50 özürlü olduğu için devletten 3 ayda bir yaklaşık 500 TL yardım aldığını belirten Yeter Aycan, 5 aydır evin kirasını ödeyemediğini, yardım parasıyla ancak zorunlu ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını söyledi.

    Kardeşinin kanser tedavisi gördüğü için ailesinin de yardımda bulunamadığını belirten Aycan, "Onlar da elindeki imkanlarını kardeşime kullanıyor. Onların durumu da benden farksız değil. İki çocuğumla onların yanına gidip nasıl yük olabilirim. Burada çocuklarımla birlikte yaşamaya çalışıyorum." diye ifade etti.

    Komşularının kısmen yardım yaptığını ve bazılarının tamamen duyarsız kaldığını dile getiren Aycan, "Titiz olduğum için evime özen gösteriyorum, fakat bazı yardım yapacak kişiler evime bakarak ihtiyacımın olup olmadığını değerlendiriyor. Ev eşyası karın doyurmuyor ki." diyerek kendinin bulunduğu zor durumu anlatmaya çalıştı.




    Özürlü anne, iki çocuğuyla ortada kaldı Yorumları