İdamdan kurtuldu, berber salonu açtı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (17:54)   Son Mesaj: 03-20-2011 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 655  

    03-20-2011

    İdamdan kurtuldu, berber salonu açtı

    İdamdan kurtuldu, berber salonu açtı


    Cumhurbaşkanı Gül'ün girişimleri ile Suudi Arabistan'da hakkındaki idam cezasından kurtulan ve memleketi Hatay'a gelen Sabri Boğday vatani görevini tamamladıktan sonra kendine ait bir berber salonu açtı.

    Yaklaşık 3,5 yıl önce Suudi Arabistan'da bir berber dükkanında çalışırken dükkan komşusu Mısırlı bir terziyle tartıştığı sırada "Allah'a ve Peygambere küfrettiği" iddiasıyla tutuklanan Samandağlı berber Sabri Boğday yaklaşık 15 ay cezaevinde yatmış ve hakkında verilen idam cezasının gerçekleştirileceği günü bekliyordu.
    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün girişimleri ile hakkında verilen idam cezası affedilen ve Türkiye'ye gönderilen Hataylı berber Sabri Boğday (33), yaşadığı acı tecrübenin ardından ailesi ile hasret gideremeden vatani görevini yapmak üzere Hatay'dan ayrılmıştı.

    Genelkurmay Başkanlığı'nda vatani görevini tamamlayıp memleketi Samandağ'a dönen Sabri Boğday, Samandağ Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 15 bin TL kredi alarak kendine ve eşi Muazzez Boğday'a kuaför dükkanı açtı.

    "Kabus dolu günlerdi. Beni yargısız infaz edeceklerdi" sözleriyle Suudi Arabistan'da geçirdiği günleri unutmak istediğini aktaran Boğday, artık eşi ve oğlu ile birlikte yeni bir hayata başladığını söyledi.

    Bir daha kesinlikle Suudi Arabistan'a gitmeyeceğini ifade eden Boğday "Orada yasalar bambaşka. İnsanı yargısız infaz ediyorlar. Beni, sağ olsun devlet büyükleri ve basın kurtardı. Şimdi mutlu bir yaşantım var. Bana sahip çıkılmasaydı şimdi idam edilmiş olacaktım. Bu nedenle bana dua eden ve kurtulmam için çaba gösterenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

    Muazzez Boğday ise ikinci çocuklarına hamile olduğu müjdesini verdi.

    İdamdan kurtuldu, berber salonu açtı

    İdamdan kurtuldu, berber salonu açtı





    İdamdan kurtuldu, berber salonu açtı Yorumları