Nevruz'a olaylar damga vurdu-   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (16:57)   Son Mesaj: 03-20-2011 (16:57)    Cevap: 0    Gösterim: 664  

    03-20-2011

    Nevruz'a olaylar damga vurdu-

    Nevruz'a olaylar damga vurdu-


    Nevruz Bayramı dolayısıyla İstanbul'da ve Diyarbakır'da düzenlenen kutlamalar için gelenlerle, polis arasında arbede yaşandı. PKK ve Abdullah Öcalan lehine slogan atan gruba polis müdahale etti.



    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile bazı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen açık hava toplantısı kapsamında, Kazlıçeşme Meydanı'nda 3 ayrı giriş yerinde arama noktaları kuruldu.
    Nevruz kutlamaları için Kazlıceşme meydanına gelen bazı gençler, teröristbaşı Abdullah Öcalan posteri açtı. Üzerlerine 'APO' yazılı tişörtler giyen gençler, Öcalan lehine sloganlar attı.

    Kazlıçeşme'de yapılan Nevruz kutlamaları sırasında polis ve göstericiler arasında arbede yaşandı.


    DİYARBAKIR'DA NEVRUZ KUTLAMALARI

    Diyarbakır'da Barış ve Demokrasi Partisince (BDP) düzenlenen Nevruz etkinliği sona erdi.

    BDP Diyarbakır İl Başkanlığınca, Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda gerçekleştirilen etkinliğe katılan vatandaşlar, şehrin 16 noktasından Büyükşehir Belediyesi ve çeşitli özel firmalara ait araçlarla ücretsiz olarak getirildi.

    Yoğun katılımın olduğu etkinliğe gelenler, güvenlik güçlerince üzerleri alındıktan sonra alana alındı.

    Etkinliğe aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Demokratik Toplum Kongresi Genel Başkanı Ahmet Türk ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

    EtkinliK saat 16.00'da sona erdi.

    HAKKARİ'DE OLAYLI NEVRUZ KUTLAMASI

    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Başkanlığı tarafından düzenlenen nevruz kutlamaları sonrası Bulvar Caddesi üzerindeki 'Demokrasi Çadırı'nı ziyaret eden grup ile polis arasında olaylar çıktı.

    Sabah saat 10.00 sıralarında Mezran Mahallesi'ndeki toprak sahada yapılan kutlamalar, yaklaşık bir saat erken sona erdirildi. Kutlama alanında bulunan BDP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani ve BDP Van Milletvekili Özdal Üçel, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, BDP İl Başkanı Orhan Koparan, beraberindeki kalabalıkla birlikte Bulvar Caddesi üzerindeki 'Demokrasi Çadırı'nı ziyaret etti. Bir süre çarşı merkezinde bekleme yapan gruptan bazılarının slogan atması üzerine polis gaz bombası ile müdahale ederek dağıttı.

    Bu arada olayları görüntülemeye çalışan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Hazma Gündüz de bazı polisler tarafından tartaklandı.

    Çarşı merkezindeki olaylar devam ediyor.

    TERÖR ÖRGÜTÜ PKK LEHİNE SLOGAN ATAN KİŞİLER, OTOBÜS DURAĞI İLE HALK OTOBÜSÜNÜN CAMLARINI KIRDI

    Adana'da BDP ile bazı sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen nevruz etkinliğinin ardından terör örgütü PKK lehine slogan atan kişiler, otobüs durağı ile halk otobüsünün camlarını kırdı.

    Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nun yanındaki park alanında nevruz dolayısıyla düzenlenen açık hava etkinliğinin ardından dağılan gruptan bazıları Fuzuli Caddesi'nde Türk bayrağı asılı bir ev ile bir polis aracına taş attı.

    Grupta bulunanlardan bazıları terör örgütü PKK lehine slogan attı.

    Grubun yürüyüş güzergahında olan Seyhan Kaymakamlığı, AK Parti İl Başkanlığı, AK Parti Seyhan ilçe binası, Atatürk Evi Müzesi'nin önünde yoğun güvenlik önlemi alındı.

    Gruptakilerden bazıları taş atarak bir otobüs durağı ile halk otobüsünün camlarını kırdı.




    Nevruz'a olaylar damga vurdu- Yorumları