Öcalan: 2011, çözümün geliştiği yıl olacak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (14:58)   Son Mesaj: 03-20-2011 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 404  

    03-20-2011

    Öcalan: 2011, çözümün geliştiği yıl olacak

    Öcalan: 2011, çözümün geliştiği yıl olacak


    PKK'nın lideri Abdullah Öcalan'ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmeye ait olduğu iddia edilen notlara göre Öcalan, kendisiyle yürütülen diyalogun devam ettiğini, pratik öneriler aşamasına gelindiğini söyledi.

    İmralı'da tutuklu bulunan Öcalan'ın, avukatlarıyla yaptığı görüşmeye ait olduğu iddia edilen notlar internette yayınlandı. Öcalan, hassas ve kırılgan süreçte kendisiyle yürütülen görüşmelerin tarihi önemde olduğunu söyledi. Görüşmeleri önemsediğini, görüşmelere devletin önemli ve ciddi kurumlarının temsilcilerinin katıldığını anlatan Öcalan, sorunların çözümünde rol alması için pratik bazı koşulların sağlanmasını, kendisi için ev köşk gibi ucuz arayışa girilmemesini istedi. Yürüttüğü görüşmelerde kimi pratik önerilerin gündeme geldiğini, yaz başına kadar muhtemelen bu sürecin karakter kazanacağını, üzerlerine gelinmediği sürece KCK'nın çatışmadan kaçınacağını vurguladı.
    SOLUN TASFİYESİNİ ÖNLEMEYE ÇALIŞIYOR

    Abdullah Öcalan, sol tasfiyeyi önlemek için de büyük çaba sarf ettiğini, 'demokratik ulus' bloğu çalışmalarının stratejik olduğunu, sol demokrat adayların BDP tarafından desteklenebileceğini ifade etti. Solun 1920'lerde tasfiye edilmeye çalışıldığını ileri süren Öcalan, solun bu tarihsel tasfiye girişimini engellemeye, bunları boşa çıkarmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

    BDP tarafından bazı milletvekillerine yeni dönemde görev verilmeyebileceğini dile getiren Öcalan, bu durumda olan milletvekillerinin alınganlık içine girmemesini istedi. Seçimde BDP oylarına sahip çıkması gerektiğini anlatan Öcalan, paralel sandık sistemi geliştirebileceğini, oyunu BDP'ye kullanan her seçmenin oyunu kullandıktan sonra BDP'nin uygun yerlerde oluşturduğu sandıklara da giderek oraya da oy atabileceklerini söyledi. Bu sistemi uygulamak zor gelirse, onun yerine her oy kullanan seçmenin BDP görevlilerinin yanına gidip imza atabileceğini ifade etti.




    Öcalan: 2011, çözümün geliştiği yıl olacak Yorumları