Casusluk çetesine 3 askeri soruşturma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (15:58)   Son Mesaj: 03-20-2011 (15:58)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    03-20-2011

    Casusluk çetesine 3 askeri soruşturma

    Casusluk çetesine 3 askeri soruşturma


    Askeri savcı “gizli bilgi sızdırma”, “güven hissini yok etme” ve “Deniz Harp Okulu öğrencilerinin tuzağa düşürülmesi” soruşturması yapıyor.

    Kemal Gümüş'ün haberi

    Ergenekon savcılarından İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen"in, fuhuş çetesine yönelik başlattığı ve elde ettiği belge ve bilgiler doğrultusunda "Askeri Casusluk ve Şantaj"a dönüştürdüğü soruşturmayla ilgili askeri savcılığın üç ayrı soruşturma daha yürüttüğü ortaya çıktı. Talep üzerine sivil savcılık elde ettiği casusluk ve şantaj delillerinin imajlarından birer kopyasını askeri savcılığa gönderdi.
    İki ayrı savcılık bakıyor

    Üst düzey muvazzaf subayları fuhuş yoluyla tuzağa düşürüp devletin çok gizli askeri sırlarını ele geçiren ve bunu yurtiçi ve yurtdışında pazarladığı iddia edilen Askeri Casusluk ve şantaj şebekesine yönelik askeri savcılıklar da harekete geçti. Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yanı sıra Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı"nın iki, Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı"nın da bir soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

    Harp Okulu kızları iddiası

    Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından 2010/665 dosya numarasıyla başlatılan ilk soruşturmada, gözaltına alınınca emekliliğini isteyen Albay İbrahim Sezer"den ele geçirilen ve askeri sır niteliğindeki belgelerin TSK dışına çıkarılmasına yönelik ilişkiler ağının incelendiği öğrenildi. 2010/709 numaralı ikinci soruşturmadaysa, Deniz Harp Okulu kız ve erkek öğrencileri ile ilgili ele geçen belgeler, fişlemeler ve mahrem görüntü ve fotoğraflar soruşturuluyor.

    Gölcük"te "güven sarsma" davası

    Gölcük Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı"nca yürütülen soruşturmanın konusunu ise "Astlık üstlük münasebetlerini zedelemeye, amir veya komutanlara karşı güven hissini yok etmeye matuf olarak alenen tahkir ve tezyif edici fiil ve hareketlerde bulunmak" iddiasının oluşturduğu öğrenildi. Savcı Fikret Seçen"in Gölcük Donanma"da yaptığı aramada İstihbarat Şube Müdürü"nün odasının altına yapılan özel bölmeden aralarında Balyoz Darbe Planı"nın orjinal belgelerinin de olduğu 10 çuval belge ele geçirilmişti.

    11 maddelik delil listesi geldi

    Askeri Savcı Mustafa Ufuk Kök"ün, yürütülen soruşturma kapsamında Askeri Casusluk soruşturmasını yürüten Ergenekon savcısı Fikret Seçen"den şüphelilerden ele geçirilen delilleri istediği öğrenildi. Askeri Savcı Kök"ün, gönderdiği yazıda şüphelilerden elde edilenlerle ilgili 11 maddelik delil listesi gönderdiği, Savcı Seçen"in de donanmada görevli bazı askerlere ilişkin bilgisayar imajlarını kopyaları alındıktan sonra Askeri Savcılığa gönderdiği öğrenildi.

    STAR GAZETE




    Casusluk çetesine 3 askeri soruşturma Yorumları