Kışanak'tan seçim öncesi kışkırtıcı sözler   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (14:37)   Son Mesaj: 03-20-2011 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 670  

    03-20-2011

    Kışanak'tan seçim öncesi kışkırtıcı sözler

    Kışanak'tan seçim öncesi kışkırtıcı sözler


    Diyarbakır'da Nevruz kutlamalarına PKK elebaş Abdullah Öcalan damga vurdu. Öcalan'ın eski konuşmları sinevizyonla halka dinlettirildi. BDP Genel Başkan Yardımcı Kışanak 'Amed seçimini yaptı' diyerek ayrılıkçı ifadeler kullandı.

    Diyarbakır'da bugün sabahın erken saatlerinde Nevruzun yapılacağı alana akın ederken, Nevruz'da konuşan DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, barış için kervanın yola çıktığını söyledi.
    Diyarbakır'da bugün sabahın erken saatlerinde yüz binlerce kişi nevruzun yapılacağı alana akın etti. Yüz binlerce kişi polis kontrolünden geçtikten sonra alana gelirken, nevruz müzik eşliğinde başladı.

    PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın konuşması sinevizyondan gösterilirken, nevruz kutlamalarına Danimarka, Fransa, İtalya, İsveç, Norveç, Bask bölgesi, İngiltere, Kuzey Irak'tan çok sayıda parlamenter, Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri katılırken ayrıca DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Eş Başkanı Gülten Kışanak, Akın Birdal, Belediye Başkanları katıldı. Müzik eşliğinde başlayan kutlamalar halaylar eşliğinde devam ederken ilk açılış konuşmasını DTK Eş Başkanı Ahmet Türk yaptı.

    DTK Eş Başkanı Ahmet Türk, konuşmasında şunları söyledi.

    'Bugün Diyarbakır'da nevruz ateşi yükseliyor, yeter kandırıldık biz inanıyoruz bugün DTK tüm Kürdistan halkını kucaklıyor. Kürt sorunu çözümü için bütün Kürtlerin birlik ve beraberlik içerisinde kucaklaşmalıdır.

    Bugün Kürt sorununun çözülmesi için diyalog yolunun açılması gerekiyor. Öcalan çözüm önerilerini dikkate alınmalıdır ve barış yolunu açmaları gerekmektedir. Barış fırsatı halen vardır. Kürt halkı özgürlüğü için elini uzatmıştır sizde gelinsize uzatılan bu eli tutun barış için beraber adım atalım.

    Evet, bugün sizin burada bulunmanız birliğiniz bu mücadelede büyük bir adım atmıştır. Barış çadırı açılmıştır bu da Kürt sorununun çözümü içindir.

    Ey Diyarbakır halkı. Kürdistan halkı, 12 Haziranda genel seçim vardır Kürt halkı da kendi sesine kulak vermeli ve kendi halkının iradesini göstermelidir. 12 Haziranda halkın fikir ve iradesi ortaya çıkacaktır. Özgürlüğün sesi ortaya çıkacaktır. Yolunuz açık olsun biz biliyoruz kervan yola çıktı. Biz biliyoruz olacak olacak olacak. Yüz binlere selam.'

    DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI OSMAN BAYDEMİR'İN AÇIKLAMASI

    Bizim yüreğimiz Tahran'da, Şam'da bir yüreğimiz İmralı'dadır. Ben inanıyorum ki bu mücadelemiz sayesinde bu tutsaklar bir gün özgürlüğüne kavuşacaktır. Nevruz Kürt halkına Ortadoğu'ya hayırlı olsun. Allahın selamı siz ve bu şehrin üzerinde olsun.

    BDP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜLTEN KIŞANAK'IN AÇIKLAMASI

    Nevruzunuz kutlu olsun. Merhaba Kürdistan halkı, bugün başkaldırış, mücadele günü.Var olma günüdür, Kürt halkının günüdür. Nevruzunuz kutlu olsun. Diyarbakır nevruzdur, nevruz özgürlüktür, barıştır.

    Onurlu halkımız, özgürlüğe halkımız bugünkü nevruz direnişiniz bir kez daha kutlu olsun. Değerli halkımız bugün Libya'da halkın taleplerine karşı bomba yağdırıyorlar. Kınıyoruz.

    Biz biran önce uluslararası güçlerin operasyonu durdurması ve Kaddafi'nin iktidarı halka teslim etmesini istiyoruz. Bu gün bu meydanda barışı haykırmak için buradayız. Bu nevruz haftasında ne yazık barış taleplerimize operasyon ile cevap verdiler 6 gerilla yaşamını yitirdi.

    Buradan Başbakan'a sesleniyoruz. Başbakan bu altı genç neden katledildi. Bu gençlerin kanını döken sen değil misin? Artık gençlerin üzerine tankları topları gönderme bak Kürt halkı amed meydanında barış istiyor özgürlük istiyor artık yeter.

    Değerli halkımız biz 6 gerillayı saygı ile anıyoruz ve nevruz şehitleri arasına alıyoruz. Onların yiğitliği bir gün bu halka barışı getirecektir. Kürt halkı demokratik mücadelede ısrarcı ama burada Kürt halkı en güzel cevabı verdi. Bu halkı kimse tasfiye edemez. Sayın Öcalan da yol haritası ile çözüme katkı sunmak istiyor, Kürt halkı da artık Öcalan'ı arasında görmek istiyor. Değerli halkımız 2011 yılı nevruz meydanlarından başlayarak çözüm yılı olacaktır. Biz kendimize ve halkımıza güveniyoruz.

    Biz inanıyoruz 2011 yılı demokratik bir anayasayı yapma yılı olacaktır. Buradan Kürt halkına çağrıda bulunuyoruz. Kürt halkı demokratik anayasa da Demokratik özerkliği inşa etme zamanı geldi. Kürt halkı kendi kimliği ile yaşamak istiyor. Demokratik anayasa tüm kimlikleri güvence altına almalı.

    Yine Kürtçe ve tüm ana dillerin engellerinin kaldırılmasını istiyoruz ve ana dilimiz ile konuşmasını istiyoruz. Demokratik anayasada olmazsa olmazımız demokratik özerkliktir ve Türkiye'nin de kurtuluşudur. Bu Türkiye'nin kurtuluşudur bu da demokratik özerk Kürdistan'la olur. Merhaba Demokratik özerklik merhaba demokratik Kürdistan. Tüm Türkiye ye buradan çağrımız var amedin sesini Trabzon, Edirne ve Çanakkale duysun. Biz barış elini tutacak birini bekliyoruz. Tüm Türkiye halkı ile birlikte yaşamaya hazırız siz de yaşamaya hazır mısınız? Amed seçimini yaptı. Amed halkı özgürlüğü seçti, barışı seçti, demokrasiyi kardeşliği seçti. Kutluyorum sizi. Tekçi zihniyette ve operasyonda ısrar edenler 12 Haziranda sandığa gömülecekler. Şimdi özgürlük için yollara düşme zamanı. " dedi




    Kışanak'tan seçim öncesi kışkırtıcı sözler Yorumları