Gül'ün Nevruz mesajında kardeşlik vurgusu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (13:37)   Son Mesaj: 03-20-2011 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 672  

    03-20-2011

    Gül'ün Nevruz mesajında kardeşlik vurgusu

    Gül'ün Nevruz mesajında kardeşlik vurgusu


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ''Nevruz Bayramı'' dolasıyla bir mesaj yayınladı. Gül mesajında 'Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır.' dedi kardeşlik vurgusunda bulundu.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir'' dedi.
    Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre Gül, ''Nevruz Bayramı'' mesajı yayımladı.

    Baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi Nevruz Bayramı'nın sadece Türkiye'de değil, tüm komşu ülkelerde, akraba devlet ve topluluklarında da ortak bir ruhla ve coşkuyla kutlandığını belirten Gül, Nevruz'un, binlerce yıldır Asya'dan Balkanlar'a, Ortadoğu'dan Anadolu'ya kadar geniş bir coğrafyada yaşayanların ortak kültür zenginliğini oluşturduğunu kaydetti.

    Gül, bu büyük coğrafyada halkları birbirine bağlayan güçlü bir kültürel bağ olan Nevruz'un aynı zamanda, içerdiği güçlü anlamlarla, yeni bir uyanışa, barışa, dostluğa, birlik ve beraberliğe yapılan bir çağrı olduğunu ifade etti.

    Cumhurbaşkanı Gül, şöyle devam etti:

    ''Baharla birlikte doğada yaşanan hareketlilik, ortaya çıkan renk şöleni, bir bütünü oluşturan farklılıkların gözler önüne serdiği manzara, doğayla insan bütünleşmesini, çeşitliliklerin toplumsal hayata kattığı zenginliği de temsil etmektedir. Dolayısıyla Nevruz, huzur içinde, kardeşçe ve şenliklerle kutlanması gereken, tüm insanlık için sevgi, barış ve kardeşlik gibi değerlerin önemini hatırlatan bir bayramdır.

    Milletimiz, bir bütün olarak yaşayabilmenin, barışın ve huzurun kıymetini bilmekte, bu değerlerin tüm dünyada egemen olması ve yeni nesillere barış dolu bir dünya bırakılabilmesi için çabalarını sürdürmektedir.

    Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir. Geçmişimizden günümüze büyük bir gururla taşıdığımız bu zenginlik, milletimizin birlik ve bütünlüğünü güçlendiren temel unsurlardan birini oluşturmaktadır.''

    Sevgi, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayışı benimseyen milletin, tarih boyunca birbirine sarsılmaz bağlarla kenetlendiğini, ortak sevinç, umut ve kederleri paylaştığını, geçmişinden aldığı bu güçle geleceğe güvenle baktığını vurgulayan Gül, şunları kaydetti:

    ''Etnik kökeni, dili, inancı ve siyasi görüşü ne olursa olsun herkes, bu ülkenin ayrılmaz ve eşit vatandaşlarıdır. Bütün renkleri ve dokularıyla, bütün zenginlikleriyle bu memleket hepimizindir. Bu bilinçle, sahip olduğumuz birikimin en iyi şekilde korunması ve yarınlara aktarılması hususunda hepimize büyük sorumluluk düşmektedir.

    Bütün vatandaşlarımın, bu ortak coşkuyu Anadolu'nun her köşesinde olduğu gibi birçok başka ülkede de bizlerle paylaşan tüm halkların Nevruz Bayramı'nı kutluyor, Nevruz'un huzur, barış ve mutluluğun egemen olduğu daha güzel günlerin başlangıcı olmasını diliyorum.''




    Gül'ün Nevruz mesajında kardeşlik vurgusu Yorumları