Topçu'dan Erdoğan'a Libya uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (14:38)   Son Mesaj: 03-20-2011 (14:38)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    03-20-2011

    Topçu'dan Erdoğan'a Libya uyarısı

    Topçu'dan Erdoğan'a Libya uyarısı


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Libya'da karşı uluslararası koalisyon güçlerinin hava operasyonlarının başlatmasıyla ilgili olarak, ''Sayın Başbakan, asıl şimdi 'One minute' deme vaktidir'' uyarısı yaptı.

    Libya'daki gelişmelerle ilgili yazılı açıklamada yapan Topçu, Hükümet'in bu konudaki politikasını eleştirdi. ''Libya'ya düzenlenen saldırıyı'' kınadığını belirten Topçu, ''Irak'a demokrasi getireceğim' diyerek Irak'a saldıran güçler ile bugün Libya'ya saldıran güçler aynıdır. Irak'ı istikrarsızlaştırıp yer altı zenginliklerini sömürenler emellerine ulaştılar. Irak'ta 1,5 milyon Müslüman'ın kanı aktı. Aynı senaryo, aynı dram Libya'da yaşanacak gibi... Endişe ediyoruz'' değerlendirmesinde bulundu.
    Topçu, saldırıların bir an önce bitmesini istediklerini belirterek, şunları kaydetti:

    ''Libya hakkında karar verecek olan Libya halkıdır. Müslümanların, Batılı güçlerin adaletine ve demokrasi kılıflı çözüm yollarına ihtiyacı yoktur.

    Değişim ve dönüşüm talep eden Müslüman Libya halkı iyi yönetimlere layıktır. Kaddafi gitmelidir ancak Tunus'u ve Mısır'ı yönetenlerin gittiği gibi gitmelidir.

    Libya'ya uluslararası güçlerin saldırısı gündeme geldiği zaman Sayın Başbakan Tayyip Erdoğan, 'NATO'nun Libya'da ne işi var?' diye tepki göstermişti. Şimdi Sayın Başbakan'a sormak lazım: Libya'ya saldıranlar kim? ABD, Fransa, İngiltere, İtalya ve Kanada, NATO ülkeleri değil mi? Anlaşılan Sayın Başbakan'ın itirazını kimse ciddiye almamış. Sayın Başbakan'ı ikaz ediyoruz: Sayın Başbakan, asıl şimdi 'One Minute' deme vaktidir. Batılı işgalci güçlere şimdi 'One Minute' demek lazımdır.

    Hükümeti uyarıyoruz: İncirlik Üssü'nü ABD uçaklarına ve batılı koalisyon güçlerine kullandırmayın. Bizim topraklarımızdan kalkan uçakların Müslüman kardeşlerimizin kanını akıtmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Kaddafi yönetimindeki Libya, 1974 Kıbrıs müdahalesinde Türkiye'ye her türlü desteği sağlamıştır. Dolayısıyla hem tarihi hem de kültürel olarak Libya ile Türkiye dost ülkelerdir. Türkiye, sömürgeci Batı birliklerine destek olmak yerine Irak tecrübesini göz önüne alarak koalisyon güçlerinin saldırısını hemen durdurması çağrısı yapmalıdır. Türkiye'ye yakışan budur.''




    Topçu'dan Erdoğan'a Libya uyarısı Yorumları