'Oğlunuz intihar etmedi' mektubunu yazan askere tehdit   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (12:56)   Son Mesaj: 03-20-2011 (12:56)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    03-20-2011

    'Oğlunuz intihar etmedi' mektubunu yazan askere tehdit

    'Oğlunuz intihar etmedi' mektubunu yazan askere tehdit


    Muğla Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda vatanî görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen Taner Deş'in ailesine beş sayfalık mektup yazan askerin, komutanları tarafından tehdit edildiği ortaya çıktı.

    Musa Özyürek'in haberi
    Faruk Y., "Hiç kimse ses çıkarmıyor da sana ne oluyor? Gölcük'e geldiğinde hesaplaşırız. Sen kendine Taner'i örnek almadın." diye tehdit edildikten sonra, Gölcük Askerî Savcılığı'nda ifade verdiğini söyledi. Taner'i asıldığı yerden bizzat kendisinin indirdiğini hatırlatan Faruk Y., "Asılı haldeyken bükük olan dizleri yere değiyordu. Bu şekilde birisinin kendisini asabilmesi imkânsızdır. Savcıya bunları da anlattım." dedi. Tehdit telefonu açanların isimlerini numaralarıyla birlikte savcıya verdiğini belirten Faruk Y., ifadesinin ve yazdığı mektubun sonuna kadar arkasında olduğunu vurguladı.

    Taner Deş'in ölümüyle ilgili medyada haberler çıkmaya başladıktan sonra biri teğmen, diğeri üstçavuş rütbelerinde iki komutanının kendisini cep telefonundan aradığını anlatan Faruk Y., "Bana telefonda 'Sen Gölcük'e gelirsin, seni orada görürüz, hesaplaşırız. Sen kendine Taner'i örnek almadın. Hiç kimse ses etmiyor neden sen ses ediyorsun?' diye tehdit ettiler." dedi. O dönem gemideki herkesin yaşananları bildiğini ve bundan dolayı da kendisine 'Kimse ses etmiyor, neden ses ediyorsun?' diyerek tepki gösterildiğini kaydeden Faruk Y., olayın aydınlığa kavuşması için üzerine düşeni yapacağını dile getirdi.

    Taner Deş'in ölümüyle ilgili Gölcük Askerî Savcılığı'nın ifade vermeye çağırdığını kaydeden Faruk Y., kendisini bir astsubay ve bir erin almaya geldiğini ve görevlilerle birlikte Gölcük'e giderek ifade verdiğini bilirdi. Yaşananları en ince detayına kadar savcıya anlattığını ve 3 sayfalık ifade verdiğini belirten Faruk Y., şöyle konuştu: "Tehdit edildiğimi de savcıya ilettim. Beni arayanların isimlerini, numaralarını savcıya verdim. Taner'in ailesine verdiğim mektubun ve savcıya verdiğim ifademin sonuna kadar arkasındayım. Zaten savcıya verdiğim ifadede mektupta yazdıklarımı anlattım. Taner'e işkence edildiğini, alkol ve sigara kaçakçılığıyla ilgili savcının sorduğu ve bildiğim her şeyi anlattım."

    Taner'i asıldığı yerden bizzat kendisinin indirdiğini dile getiren Faruk Y., "Belki hâlâ yaşıyordur düşüncesiyle askıdan bizzat kendim indirdim. Asılı haldeyken dizleri bükük olmasına rağmen dizleri yere değiyordu. Bu şekilde birisinin kendisini asabilmesi imkânsız. 10 yaşındaki bir çocuğa bile sorsanız terhisine 80 gün kalmış, ailesiyle maddî ve manevî hiçbir problemi olmayan şen şakrak birisinin kendisini asmayacağını söyler. Bunları da ifademde savcıya anlattım." şeklinde konuştu.

    ZAMAN




    'Oğlunuz intihar etmedi' mektubunu yazan askere tehdit Yorumları