Kılıçdaroğlu: BM kararı meşruiyet kazandırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (12:38)   Son Mesaj: 03-20-2011 (12:38)    Cevap: 0    Gösterim: 462  

    03-20-2011

    Kılıçdaroğlu: BM kararı meşruiyet kazandırdı

    Kılıçdaroğlu: BM kararı meşruiyet kazandırdı


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Libya’ya düzenlenen hava harekatına ilişkin değerlendirmesinde BM’nin böyle bir kararı vermesi ile olayların uluslararası meşruiyet kazandığını söyledi.

    Ereğli"de bir dizi toplantı, açılış ve temel atma törenine ve Gence Artı Projesi tanıtım toplantısına katılmak için bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Libya"ya düzenlenen hava harekatına ilişkin değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, BM"nin bu kararı vermesi ile olayın uluslar arası meşruiyet kazandığını dile getirdi. "Hiçbir yönetim kendi halkına baskı kurmamalı, kendi halkını kurşunlamamalı" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
    "Biz yapılan operasyonun kan dökülmeden gerçekleşmesini arzu ediyoruz. Özellikle Kaddafi"ye çağrımız var. Libya süratle demokrasiye geçmeli ve bu konuda açıklamalar yapılmalı ve bu konuda Türkiye"nin tavrı yanlış değil. Uluslar arası meşruiyet kazandığına göre, yapılan çağrıları da olumlu buluyorum. Kan dökülmesini istemeyiz. Bu tür bir operasyonun daha farklı yapılmasını arzu ederdik. Ama koşulların uygun olmadığı yönünde bilgiler geliyor. Kaddafi"nin direndiği yönünde bilgiler geliyor. Bizim arzumuz kan dökülmeden Libya"ya demokrasinin ve özgürlüğün gelmesidir."

    Nevruz Bayramı"na ilişkin kutlamada da bulunan Kılıçdaroğlu, Libya"daki olayların bu dönemde hüzünlü bir tablo olduğunu ve bir kişinin bile burnunun kanamasının üzücü olduğunu da vurguladı.

    -NÜKLEER TEPKİLERİ DİKKATE ALINSIN-

    Japonya"daki felaketin ardından nükleer santraller konusunda çıkan tartışmalar konusundaki görüşleri de sorulan Kılıçdaroğlu "Nükleer santral konusunda ihale yapılmaması bizim önümüzdeki en ciddi sorun olarak duruyor. Niçin 20 milyar dolar. Çin, Almanya gibi pek çok ülke yeniden düşünüyor. Nükleer santral konusunda kamuoyundan gelen tepkileri dikkate alıyorlar. Türkiye"nin de bu konuda daha nükleer santral yapılmadan şapkasını yeniden önüne koyup düşünmesi lazım. Halkın taleplerini dikkate alması lazım" dedi.

    Öte yandan Başkent Üniversitesi sahibi Mehmet Haberal"ın adaylığı konusundaki bir soruya ise Kılıçdaroğlu "Daha adaylık başvuruları başlamadı" yanıtını verdi.(




    Kılıçdaroğlu: BM kararı meşruiyet kazandırdı Yorumları