Sağlar: CHP, Ergenekon için beni almıyorsa halk bunu görür   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (12:36)   Son Mesaj: 03-20-2011 (12:36)    Cevap: 0    Gösterim: 699  

    03-20-2011

    Sağlar: CHP, Ergenekon için beni almıyorsa halk bunu görür

    Sağlar: CHP, Ergenekon için beni almıyorsa halk bunu görür


    Ergenekon sanıkları Mehmet Haberal, İlhan Cihaner ve Mustafa Balbay'a kapılarını açan CHP'nin, Fikri Sağlar'ın üyelik talebini reddetmesi partide şaşkınlığa yol açtı.

    Hamza Erdoğan'ın haberi
    Sağlar, Merkez Yönetim Kurulu'nun kararını yorumlamakta güçlük çektiğini söyledi. Üyelik başvurusunun neden ve hangi gerekçeyle reddedildiğinin açıklanmasını isteyen Sağlar, "Ergenekon davasına verdiğiniz desteğin etkisi olabilir mi?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Bunun değerlendirmesini parti tabanı ve Türkiye kamuoyu yapacaktır."

    MYK'nın önceki gün kendisi hakkında aldığı kararı değerlendiren Fikri Sağlar, sosyal demokrat bir insan olduğunu, bu yüzden CHP'nin iktidara gelmesi gerektiğine inandığını vurguluyor. Mücadelesini sürdürmek için CHP'de siyaset yapmak istediğini kaydeden Sağlar, "Ama oradaki 38 kişi herhalde benim orada siyaset yapmamı kendilerince bazı nedenlerden dolayı uygun görmeyerek CHP'ye kaydolmamla ilgili talebimi reddetti. Dolayısıyla o 38 kişinin bunu hangi gerekçeyle reddettiklerinin açıklanmasını bekliyorum." diye konuştu.

    Fikri Sağlar, parti tabanının yönetimle aynı anlayışta olmadığını savunurken, bireysel anlamda 'partiye katıl' daveti aldığını ifade ediyor. Buna rağmen kapıların yüzüne kapatılmasının kendisini üzdüğünü anlatıyor: "Davet edildiğiniz yerden yok, bu sefer gelmeyin kararı beni üzdü. Tüm kamuoyuna eski küskünleri toplamak için çağrılar, davetler oldu. Ayrıca bireysel anlamda da çağrı almıştım. Bu beni üzdü. Ama üzüntüm CHP'ye değil, bunun kararını veren 38 kişidir."

    "Niye bunu yaptılar, hangi gerekçe ile bu kararı verdiler onu değerlendirecek durumda değilim." diyen Sağlar, "Ergenekon davası sürecine destek verdiniz. CHP'nin bu konudaki tavrı ise başından itibaren belli. Üyelik talebinizin reddedilmesinde bunun etkisi olabilir mi?" sorusunu şöyle cevapladı: "Ben kendimi kimse ile karşılaştırmak istemem. Bunun değerlendirmesini hem parti tabanı, hem de Türkiye kamuoyu yapacaktır. Ben demokrasiden ve sivil iktidarlardan yanayım. Yine ben dürüstlükten, namuslu olmaktan yanayım. Askerî düzene, darbelere ve darbe teşebbüslerine karşıyım. Bunun için yıllardır mücadele ettim, etmeye de devam edeceğim. Eğer benim üyelik müracaatım sırf bu nedenden dolayı engelleniyorsa bu onların bileceği bir meseledir."

    ZAMAN




    Sağlar: CHP, Ergenekon için beni almıyorsa halk bunu görür Yorumları