BBP lideri Topçu: İncirlik kullandırılmamalı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-20-2011 (12:37)   Son Mesaj: 03-20-2011 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    03-20-2011

    BBP lideri Topçu: İncirlik kullandırılmamalı

    BBP lideri Topçu: İncirlik kullandırılmamalı


    BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Batılı koalisyon güçlerinin Libya'ya hava saldırısını kınadı ve İncirlik Üssü'nün kullandırılmamasını istedi.

    Topçu, yaptığı yazılı açıklamada, Irak'a demokrasi getireceğim diyerek Irak'a saldıran güçler ile bugün Libya'ya saldıran güçlerin aynı olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Irak'ı istikrarsızlaştırıp yer altı zenginliklerini sömürenler emellerine ulaştılar. Irak'ta 1,5 milyon Müslümanın kanı aktı. Aynı senaryo, aynı dram Libya'da yaşanacak gibi. Endişe ediyoruz. Saldırıların bir an önce bitmesini istiyoruz."
    Libya hakkında karar verecek olan Libya halkı olduğuna işaret eden Topçu, açıklamasına şöyle devam etti: "Müslümanların Batılı güçlerin adaletine ve demokrasi kılıflı çözüm yollarına ihtiyacı yoktur. Bir asır önce ellerinde cetvelle Osmanlı jeopolitiği üzerinde sınırlar çizip devlet dizayn edenler, bir asır sonra yine emperyal emelleri ve çıkarlarını güncelleme peşinde. Önce karıştırıp sonra adalet getiriyorum bahaneleriyle işgal edenlerin niyetleri ve planları aşikârdır."

    Küresel güçlerin Libya'da hesapları olduğunu ifade eden Topçu, "Petrol üzerinde hesapları vardır. Bu kirli hesaplar İslam âleminin hayrına değildir. Değişim ve dönüşüm talep eden Müslüman Libya halkı iyi yönetimlere layıktır. Kaddafi gitmelidir, ancak Tunus'u ve Mısır'ı yönetenlerin gittiği gibi gitmelidir. ifadelerini kullandı.

    Topçu, Libya konusunda Türkiye'nin tavrının dikkate alınmadığına işaret ederek, "Başbakan'ın itirazını kimse ciddiye almamış. Sayın Başbakan'ı ikaz ediyoruz: Sayın Başbakan asıl şimdi 'One Minute' deme vaktidir. Batılı işgalci güçlere şimdi 'One Minute' demek lazımdır." dedi.

    İncirlik Üssü'nü ABD uçaklarına ve batılı koalisyon güçlerine kullandırılmamasını isteyen Topçu, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bizim topraklarımızdan kalkan uçakların Müslüman kardeşlerimizin kanını akıtmasını kabullenmemiz mümkün değildir. Kaddafi yönetimindeki Libya, 1974 Kıbrıs müdahalesinde Türkiye'ye her türlü desteği sağlamıştır. Dolayısıyla hem tarihi hem de kültürel olarak Libya ile Türkiye dost ülkelerdir. Türkiye, sömürgeci Batı birliklerine destek olmak yerine Irak tecrübesini göz önüne alarak koalisyon güçlerinin saldırısını hemen durdurması çağrısı yapmalıdır. Türkiye'ye yakışan budur."




    BBP lideri Topçu: İncirlik kullandırılmamalı Yorumları