Tatlıses'e saldırı emri kardeş Öcalan'dan mı?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (11:56)   Son Mesaj: 03-20-2011 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    03-20-2011

    Tatlıses'e saldırı emri kardeş Öcalan'dan mı?

    Tatlıses'e saldırı emri kardeş Öcalan'dan mı?


    Tatlıses'e saldırının Osman Öcalan'a bağlı bir grup tarafından yapıldığını ileri süren itirafçı Abdülkadir Aygan, "seçimler öncesi gözdağı veriliyor" dedi. BDP lideri Demirtaş ise iddiaların gerçek dışı olduğunu ve kaos yaratıldığını söyledi.

    Ufuk KÖROĞLU - Bilge ESER'in haberi
    PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan, İbrahim Tatlıses'e yönelik saldırıyı Osman Öcalan'a bağlı intikam grubunun yaptığını iddia etti. Saldırı sonrasında gözaltına alınan 22 kişinin sorgusu sürüyor. Saldırıda PKK'nın parmağı olduğu iddialarını değerlendiren polis, Uçmak ve adamlarının adreslerine yapılan baskınlarda çıkan verileri yeniden titizlikle incelemeye aldı. Gözaltındaki zanlıların olay öncesindeki irtibatları, telefon dökümleri ve güvenlik kamera kayıtları da tek tek inceleniyor. '

    GRUP KUZEY IRAK'TAN GELDİ'

    Saldırıyla ilgili yeni bir iddia ise İsveç'in başkenti Stockholm kentinden geldi. Cihan Haber Ajansı'na konuşan eski JİTEM'ci ve PKK itirafçısı Abdülkadir Aygan, saldırıyı Osman Öcalan'a bağlı intikam grubunun gerçekleştirdiğini söyledi. Osman Öcalan'a yakın kaynaklardan aldığı bilgilere dayanarak konuştuğunu kaydeden Aygan, "Bu grup daha önce de Reşadiye'de, Dörtyol'da ve Taksim'deki terörist saldırılarını gerçekleştirmiştir" dedi. Tatlıses'i hedef alan eylemin amacının, Türkiye'ye dönüş hazırlığı yapan diğer Kürt aydınlarına, ses sanatçılarına ve yaklaşan genel seçimde Barış ve Demokrasi Partisi'nin oylarını bölmeye çalıştığı düşünülen demokratik Kürt muhalefetine gözdağı vermek olduğunu öne süren Aygan, "Bu eylem ile ayrıca PKK ve Abdullah Öcalan dışında hiçbir şahsı veya grubu muhatap almaması için hükümete ve devlete bir uyarı mesajı verilmek istenmiştir" diye konuştu. Söz konusu terörist grubun Kuzey Irak'ta suikast ve bomba konularında özel eğitim aldıktan sonra Türkiye'ye gönderildiğini anlatan Aygan, "Görevleri sadece kritik aşamalarda, hükümeti ve devleti bazı tavizlere zorlamak için sansasyonel eylemler yapmaktır. Kendilerini desteklemeyen halk kesimlerine de mesaj vermek amacıyla terörist eylemler gerçekleştirmektedirler" dedi.

    DEMİRTAŞ: NEVRUZ ÖNCESİ KAOS

    Suikastte PKK parmağı olabileceği yönündeki iddialara, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Başkanı Selahattin Demirtaş'tan tepki geldi. Demirtaş, Twitter aracılığıyla yaptığı açıklamada iddiaların kafa bulandırmaya yönelik olduğunu öne sürdü. BDP Başkanı, "Nevruz öncesi kaos ve gerilim yaratmaya çalışanlar, Tatlıses olayını çarpıtanlardır. Aylardır durmuş olan askeri operasyonlara aniden ve yeniden başlayanlar, nevruz arifesinde Şırnak ve Bingöl'de 7 PKK'lıyı öldürerek bölgede bir anda tansiyonu yükseltenlerdir. Bütün bunlar olurken kaos planlarını bizim üstümüze yıkmaya çalışarak hedef şaşırtanlardır" ifadelerini kullandı. Tatlıses'in partisiyle hiçbir bağlantısı olmadığını da öne süren Demirtaş şöyle devam etti: "Partimizle doğrudan ya da dolaylı hiçbir teması olmamıştır. Adaylık konusunda hiçbir şekilde gündemimize gelmemiştir."

    SABAH




    Tatlıses'e saldırı emri kardeş Öcalan'dan mı? Yorumları