Dolandıran tertibe Facebook'ta tuzak   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-20-2011 (09:05)   Son Mesaj: 03-20-2011 (09:05)    Cevap: 0    Gösterim: 526  

    03-20-2011

    Dolandıran tertibe Facebook'ta tuzak

    Dolandıran tertibe Facebook'ta tuzak


    Üç yıl önce "Define" yalanıyla para kaptırdığı asker arkadaşı Cemil Sungur'a internette oluşturduğu güzel kız profiliyle tuzak kuran 28 yaşındaki genç, tertibini kaçırıp babasından fidye istedi. Baba, polise gidince gerçek ortaya çıktı.

    Ufuk Soyhan'ın haberi
    İstanbul'da yaşayan 28 yaşındaki Abdullah Çelik, 3 yıl önce kendisini 40 bin lira dolandıran asker arkadaşına Facebook'ta tuzak kurdu. Sarışın, güzel bir kız profiliyle asker arkadaşı Cemil Sungur'u tuzağa düşüren Çelik, Denizli'de buluştuğu arkadaşını kaçırıp, arkadaşının babasından 40 bin lira fidye istedi. Ancak babanın şikâyette bulunmasının ardından, polis perşembe günü bir operasyon düzenleyerek Sungur'u kurtardı.

    Denizli'de yaşayan 28 yaşındaki Cemil Sungur ve İstanbul'da yaşayan Abdullah Çelik, 3 yıl önce Zonguldak'ta birlikte askerlik yaptı. Terhis olduktan sonra memleketi Denizli'ye dönen Sungur, kısa süre sonra asker arkadaşı Çelik'i telefonla arayarak "Define buldum. Elimde altın var, sana ucuza veririm" dedi.

    Gerçek bir altını arkadaşına gönderen Sungur, elindeki altınları piyasa fiyatının çok altında Çelik'e satabileceğini söyledi. Bunun üzerine Denizli'ye giden Çelik, arkadaşına 40 bin lira ödeyerek, bir poşet altını teslim aldı. Kısa süre sonra altınların sahte olduğunu anlayan Çelik, altınları yasadışı yoldan satın aldığı için şikâyetçi olamadı. Bu süreçte dolandırılmayı bir türlü hazmedemeyen Çelik, tüm aramalarına rağmen bir türlü Sungur'un izine ulaşmayı başaramadı.

    FOTOĞRAFTAKİ GÜZELİ BEKLİYORDU

    Ancak Çelik, 3 ay önce sosyal iletişim ağı Facebook'ta Cemil Sungur'un profil açtığını gördü. Arkadaşının kadınlara olan zaafını bilen Çelik, Selin Demir adında bir kullanıcı ismi ve sarışın, güzel bir kadın fotoğrafı ile sahte profil oluşturdu. Daha sonra Sungur'u arkadaş listesine ekledi. Kendini makine mühendisi olarak tanıtan tekstil işçisi Sungur ile kendini Selin Demir adıyla tanıtan Çelik, yaklaşık 3 ay boyunca düzenli olarak sohbet etti. İkili arasında başlayan duygusal yakınlığın ardından, Çelik'in yakını olan ve kendini Selin Demir olarak tanıtan bir kadın, Sungur'u arayarak, kendisiyle buluşmak istediğini söyledi. Sungur da, Selin Demir sandığı kişiye, 5 Mart'ta Denizli-Antalya Karayolu üzerindeki lunaparkın yanında buluşmak üzere randevu verdi. Buluşma noktasına giden Sungur burada fotoğraflarda gördüğü sarışın güzel kadını beklerken, asker arkadaşı Abdullah Çelik ve arkadaşları ile karşılaştı. Bu sırada Çelik, neye uğradığını şaşıran Sungur'u zorla araca bindirip İstanbul'a kaçırdı.

    İKİ KİŞİ İÇİN TUTUKLAMA KARARI

    Sungur'un babası Hasan Sungur aynı gün Denizli Cumhuriyet Savcılığı'na giderek oğlunun kaçırıldığını bildirdi. Baba Sungur, kendisini arayan kişilerin, oğlunu kendilerini dolandırdığı için kaçırdıklarını ve bu yüzden 40 bin lira fidye istediklerini de polise söyledi. Bunun üzerine Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği durumu hemen İstanbul polisine bildirdi ve bağlantı kurulan telefon numaralarını verdi. Geçen perşembe operasyon düzenleyen polis, Sungur'un tutulduğu Arnavutköy'deki eve operasyon yaptı. Operasyon sayesinde Sungur'u kurtaran polis, olayla ilgili Abdullah Çelik ve beraberindeki 5 kişiyi gözaltına aldı. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Abdullah Çelik ve Hüseyin Ç. tutuklandı.

    SANAL AŞK, ABD'Lİ ÜNLÜ ŞARKICI VE OYUNCU ÇIKTI!

    Cemil Sungur, Facebook'ta 3 ay boyunca görüştüğü sarışın güzelin, asker arkadaşı olduğunu anlayamadı. Üstelik arkadaşının internetten bulup, yüklediği fotoğraflardaki seksi güzel, ABD'li ünlü şarkıcı ve oyuncu Ashley Tisdale'den başkası değildi...

    SABAH




    Dolandıran tertibe Facebook'ta tuzak Yorumları