Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (23:07)   Son Mesaj: 03-19-2011 (23:07)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    03-19-2011

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu


    İstanbul Mücevher Fuarı 'İstanbul Jewelery Show'a katılan bir firmanın standından 1 milyon dolar değerinde mücevher gerdanlık çalan, ardından da Filipinler'e kaçan hırsızlar güvenlik kameralarına yakalandı.

    CNR Expo'da açılan 32. İstanbul Mücevher Fuarı'nda zümrüt ve pırlantadan oluşan 1 milyon lira değerindeki gerdanlığı 2'si kadın 7 Filipinli'den oluşan çetenin çaldığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro ekipleri hırsızlığın meydana geldiği Zela Kuyumculuk'un standında güvenlik kamerası bulunmaması üzerine hemen karşısında bulunan standın güvenlik kameralarını inceledi. Görüntülere göre stantta bulunan 5 görevliden 4'ü aynı anda yemeğe çıktı. Bu da hırsızlık için uygun zemin hazırladı.
    Çete üyeleri tek kalan tezgahtarı katalog sorma bahanesiyle oyaladı. Tezgahtar önünde perde oluşturarak mücevheri çalacak olan arkadaşlarının fark edilmemelerini sağladı. Tezgahtarın fark edemediği çete üyesi bir hırsız, 3 saniye içinde camı aralayıp kolyeyi çaldı ve eli cebinde dükkandan ayrıldı. Hemen ardından diğer çete üyeleri de birer birer dükkandan ayrıldı. Polis şüphelilerin görüntülerini girişte tutulan kayıtlarla karşılaştırıldı.

    Görüntüler ile kayıtların karşılaştırılması sonunda ilk önce şüphelilerden Filipinli Janice Apostol'un kimliği tespit edildi. Bu kişinin 15 mart 2011'de Türkiye'ye giriş yaptığı ve hırsızlığın meydana geldiği 18 mart günü Atatürk Havalimanı'ndan çıkış yaptığı öğrenildi. Polis bunun üzerine hemen Atatürk Havalimanı'na giderek güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Janice Apostol'un birlikte yurt dışına çıkış yaptığı kişilerin yine kendisi gibi Filipin uyruklu Armanda Fajardo (45), Edgaro Ramos (61), Cesar Galves (57), Rosita Panalio (57), Armando Adona (63) ve Hebire Cruz (35) olduğu belirlendi.

    Havalimanındaki güvenlik kameralarına yakalanan bu kişilerin mücevher fuarına katıldıkları ortaya çıktı. Polis kaçan şüphelilerin kimliklerini belirledi ancak şüphelilerin polis kimliklerini belirlemeden Dubai uçağına binerek İstanbul'dan ayrıldıkları öğrenildi. Polis Dubai Havalimanı'nı uyardı. Ancak polisin yakalandıkları haberini beklediği şüpheliler, Dubai'den Filipinler'e uçtu. Dubai Havalimanı yetkilileri şüphelilerin havalimanından hiç çıkmadan Filipinler'e

    giden uçağa aktarma yaparak tekrar havalandıklarını söyledi. Bunun üzerine Interpol aracılığı ile işlem yapılarak şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Şüphelilerin Filipinler'de yakalanarak Türkiye'ye bilgi verilmesi istendi. Öte yandan Bakırköy Adliyesi'nin nöbetçi mahkemesi hırsızlık şüphelisi 7 Filipinli için tutuklama kararı verdi. Yaşanan hırsızlık ile ilgili polise ifade veren Zela Kuyumculuk'un sahibi Norayr İşler'in çalınan yakut taşlar ve pırlantadan oluşan gerdanlığın maliyetinin 624 bin dolar olduğunu belirterek 1 milyon dolarlık satış bedeli olduğunu söyledi. Çalınan gerdanlığın sigortasının bulunmadığı da öğrenildi.

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu

    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu





    Çalınan o gerdanlık Filipinler'e uçtu Yorumları