Oktay Ekşi: Ergenekon var mı belli değil   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-19-2011 (19:54)   Son Mesaj: 03-19-2011 (19:54)    Cevap: 0    Gösterim: 680  

    03-19-2011

    Oktay Ekşi: Ergenekon var mı belli değil

    Oktay Ekşi: Ergenekon var mı belli değil


    Basın Konseyi Eski Başkanı Oktay Ekşi, Ergenekon diye bir örgütün var olup olmadığının belli olmadığını ileri sürdü.

    Ordu"da 'Mustafa Balbay okurları ile buluşuyor' etkinliğinde konuşan Oktay Ekşi, Mustafa Balbay"ın Ergenekon kapsamında tutuklu tutulduğunu belirterek kendisinin onun asla gazetecilik faaliyeti dışında bir iş yaptığına inanmadığını belirtti. Ekşi, Ergenekon adı altında bir örgütün var olup olmadığının belli olmadığını ileri sürerek, birilerinin 1 numara diye birinden bahsettiğini ama onu ortaya koyamadığını söyledi. Ekşi, şöyle konuştu: "Ergenekon diye söylenen, ne idüğü belirsiz bence, aslı var mı yok mu hala kimsenin bilemediği, adresi olmayan, bir numaralı kişi diye tepede olduğu ileri sürülen zat kimse ondan hala hiç kimsenin sözünü bile edipte ismini bile ortaya koyup da somutlaştıramadığı bir olay. Ne olduğunu bilmiyoruz. Tarih bunu ortaya koyacak hepimiz bunu öğreneceğiz." Silivri"de 500 kadar kişinin tutuklu bulunduğunu bunların çeşitli kurumlara mensup insanlar olduğunu belirten Ekşi, Atilla Sertel başkanlığındaki federasyonun Mustafa Balbay için gösterdiği çabayı örnek bir çaba olarak gördüğünü kaydetti. Ekşi, bu çabanın barolara, üniversitelere, silahlı kuvvetlere ders olacak bir çaba olduğunu ifade etti.

    Konuşmaların ardından Ergenekon tutuklusu Mustafa Balbay"ın Ordululara yazdığı mektup okundu. Mektubu, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel okudu.




    Oktay Ekşi: Ergenekon var mı belli değil Yorumları