'Kürtler ve Türkler Çanakkale’de yan yana yatıyor'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (19:56)   Son Mesaj: 03-19-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 702  

    03-19-2011

    'Kürtler ve Türkler Çanakkale’de yan yana yatıyor'

    'Kürtler ve Türkler Çanakkale’de yan yana yatıyor'


    Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Başbakan Erdoğan’ı Çanakkale şehitlerine ihanet etmekle suçladı.

    BDP Muş İl Başkanlığı tarafından Nevruz etkinliği düzenlendi. Etkinlik için sabah erken saatlerde Şehit Stadyumu altındaki boş alana gelen vatandaşlar, Emniyet Müdürlüğü tarafından oluşturulan kontrol noktalarından, üst araması yapıldıktan sonra alana alındı. Etkinliğe katılan vatandaşlar mahalli sanatçıların seslendirdiği müzikler eşliğinde saatlerce halay çekti. Nevruz ateşi BDP Muş Milletvekili Nuri Yaman, BDP"li belediye başkanları tarafından yakıldı. Nevruz ateşinin yakılmasının ardından vatandaşlara Kürtçe hitap eden Nuri Yaman, geçmişte Kürt olduğunu söyleyemeyenlerin bugün alanları doldurduğunu söyledi. Her tarafta büyük bir coşku ve büyük bir katılımla nevruzun kutlandığını ifade eden Yaman, Kürtlerin bu iradelerinin devam etmesi halinde onların sesini Ankara"da dünyaya duyuracaklarını dile getirdi.

    BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık ise Başbakan Erdoğan"ın Çanakkale"deki konuşmasını eleştirdi. Başbakan Erdoğan"ın "Çanakkale şehitlerinin ruhuna ihanet etmeyelim" sözünü hatırlatan Sakık; "Çanakkale şehitleri Muş"tan, Hakkari"den, Diyarbakır"dan, Varto"dan gidip ortak vatan için öldüler. Ama Cumhuriyet"i kuranlar, Sayın Başbakan siz, Çanakkale"deki şehitlerin ruhuna ihanet ettiniz. Kürtleri yok saydınız, dilini, kimliğini kültürünü yok saydınız. Çanakkale"de yan yana yatan Muş"tan, Diyarbakır"dan, İstanbul"dan giden o birlik ruhuna siz ihanet ettiniz. Onun içindir ki Cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar bütün Kürtler bedenlerini ölüme yatırıyorlar. Ben atalarımın mezarını istiyorum. Şeyh Sait efendiden Cibranlı Halit"e, Bitlisli Said-i Nursi"ye, Kürt Sait"in mezarlarını istiyoruz, mezar taşlarını istiyoruz. Atalarımızın da mezar taşı yok, onların torunlarının torunu olan Kürt çocuklarının da mezar taşı yok. Kürtlerin acıları var. Bugün de 114 tane toplu mezar var ve Kürt çocukları, Kürt anneleri bu mezar taşlarını arıyorlar. Kaybolan çocuklarımızın kemiklerini istiyoruz. Dilimizi, kimliğimizi, barışımızı istiyoruz. Bugün Kürt sorunu bir asayiş, terör sorunu değil. Kürt bir özgürlük, dil, hak, hukuk sorunudur. Herkes böyle bilecek. Kürtleri korkutarak bir yere gidemezsiniz." dedi.

    Başbakan Erdoğan"ın Kürtlerden korktuğunu savunan Sakık sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz seçimlere doğru gidiyoruz. Sayın Başbakan sizden sizin mücadelenizden korkuyor. Halen dünyada olmayan barajla seçimlere gidiyor. Kürtleri baskı altına alarak sonuç alacaklarını sanıyor. Siz olmazsanız biz hiçiz. Eğer sesimiz gür çıkıyorsa, 20 kişi parlamentoda 528 kişiye karşı mücadele ediyorsa o gücü, cesareti de Kürt halkından aldığımız içindir. 2011 yılında siz eğer gücünüzü birleştirirseniz, burada AK Parti"ye tokat atarsanız sizin mecliste o kadar çok sesiniz çıkar. Korkmayalım, bir can var o da Allah"a borçluyuz. Onun için bunların ceberut gücünden korkmayacağız. Birbirinize sahip çıkın. Sizin sizden başka dostunuz yok. Kürt sorunu mecliste gündeme gelince CHP neyse AK Parti de, MHP de odur. Gelip sizlere yalan söyleyebilirler ama biz onların yalanlarını biliyoruz."

    2012 yılında nevruz ateşini güvenlik güçleriyle birlikte yakacaklarını vurgulayan Sakık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Biz 2011 yılının barış ve kardeşlik yılı olmasını umut ediyoruz. Dağda, ovada mücadele edenler gerilla ve partililer burada barış, kardeşlik adına, nevruz ateşlerini 2012"de birlikte yakarız. Görev yapan güvenlik güçlerinin, askerin, polisin, dağdaki gerillanın elinde meşalelerle nevruz ateşini birlikte yakarlar. Allah bu ateşe su döktürsün. Allah barış ve kardeşlik versin."

    Yaklaşık 5 saat süren ve binlerce kişinin katıldığı nevruz etkinliği olaysız bir şekilde sona erdi.




    'Kürtler ve Türkler Çanakkale’de yan yana yatıyor' Yorumları