Çanakkale destanı duygusal anlar yaşattı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (18:56)   Son Mesaj: 03-19-2011 (18:56)    Cevap: 0    Gösterim: 632  

    03-19-2011

    Çanakkale destanı duygusal anlar yaşattı

    Çanakkale destanı duygusal anlar yaşattı


    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin 96. yıldönümü münasebetiyle düzenlediği anma programında, duygusal anlar yaşandı.

    Siperlerin kurulduğu, Çanakkale"den getirilen toprağın dağıtıldığı programda, sahnelenen tiyatro gösterisiyle vatandaşlar geçmişe döndü.

    Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi(Merinos AKKM)"nde "Çanakkale Şehitlerini Anma Programı" düzenlendi. Program öncesinde vatandaşlar, fuaye alanlarına kurulan siperleri, topları, resim ve tarihi eser sergileri gezerek geçmişe döndü. Program öncesinde mehter takımının gösterisi de büyük beğeni topladı. Tiyatrocuların o dönemi anlatan oyunlarını izleyen vatandaşlara salon girişinde ise Çanakkale"den getirilen topraklar Türk bayrağına sarılmış halde dağıtıldı. Program öncesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından vatandaşlara çorba da dağıtıldı.

    Osmangazi Salonu"nda düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Acar, Seyit Onbaşı"nın torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, askeri lise öğrencileri, şehit aileleri, huzurevi sakinleri, gaziler ve binlerce vatandaş katıldı. Çanakkale Savaşı döneminin anlatıldığı tiyatro gösterisi, izleyenlere duygusal anlar yaşattı. Konser ve şiir dinletisinin de yapıldığı gösteride, Çanakkale Zaferi"nden kesitler sahnelendi.

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, güzel vatanın korunmasının, şimdi rahat yaşama hakkının kolay elde edilmediğini söyledi.

    Ecdadın büyük fedakarlıklarda bulunduğunu belirten Başkan Altepe, "Milletimiz yeryüzünden silinmek, Anadolu parçalanmak istendi. Hamdolsun Türk milleti sergilediği mücadele ile yeniden doğdu. Artık dünya siyasetine de tekrar yön vermeye başladı. Bu yüzden tüm şehit Mehmetçiklerimizi ve Mustafa Kemal Atatürk"ü ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz." dedi.

    Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından Çanakkale Savaşı"nın seyrini değiştiren Seyit Onbaşı"nın torunları Şaban Çabuk ve Bayram Özçetin"e plaket takdim etti.

    Dedelerinden kısaca bahseden Bayram Özçetin, "Dedemiz çok çalışkandı. Güçlüydü. Eşeği ile eşya taşımaya giderdi. Eşeğinin takati kesilince çuvalları kendisi yüklenir, eşeğini yanında götürürdü." diye konuştu.

    Emniyet Teşkilatı Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Süleyman Korkmaz"a Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Acar, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Turgut Çakmak"a Vali Yardımcısı Mustafa Güney, programın hazırlanmasında emeği geçen Nagihan Günpınar ve Sebahattin Kılınç"a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar tarafından plaket verildi.




    Çanakkale destanı duygusal anlar yaşattı Yorumları