Osman Kaçmaz MHP'den adaylığını geri çekti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (19:37)   Son Mesaj: 03-19-2011 (19:37)    Cevap: 0    Gösterim: 509  

    03-19-2011

    Osman Kaçmaz MHP'den adaylığını geri çekti

    Osman Kaçmaz MHP'den adaylığını geri çekti


    Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevinden milletvekili aday adayı olmak için istifa eden Osman Kaçmaz, Milliyetçi Hareket Partisin'den vazgeçti.

    Bağımsız milletvekili aday adayı olup olmayacağı da belli olmayan Kaçmaz"ın siyasetle ilgili kararını önümüzdeki günlerde vereceği öğrenildi.
    Kaçmaz Avukatı Baykal Doğan aracılığıyla yazılı bir açıklama yaparak, MHP adaylığından vazgeçtiğini duyurdu. Açıklamada, "Hukuk ve gerçek dışı söylemlerle yıpratılmaya çalışılması üzerine müvekkilim MHP"den aday adayı olacağına ilişkin açıklamasını geri çekmiştir" denildi. Kaçmaz"ın mücadelesine bireysel olarak devam edeceği belirtildi.

    DOSYAYA İŞLEM YAPILMASI İÇİN İKTİDAR GÖNDERDİ

    Açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan"ın "Bir ülkenin Başbakanı o savcının elinde oyuncak olacak... Cumhurbaşkanı Abdullah Bey"i Sincan hâkimi aldı, kendine göre dalgasını geçti" sözlerine de yanıt verildi.

    Kamuoyunda "kayıp trilyon" olarak bilinen dava sürecinin anlatıldığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olduğu anımsatıldı.

    Açıklamada, Refah Partisi"nin kapatılma sürecinde hesaplarda bulunan Hazine"ye ait paraların evrakta sahtecilik yapılarak usulsüz harcandığına yönelik dava açıldığı ve Necmettin Erbakan hakkında konuyla ilgili ceza verildiği, Gül"ün ise milletvekili olması nedeniyle yargılanamadığı ifade edildi. Gül, hakkında hazırlanan fezlekenin Cumhurbaşkanı seçilinceye kadar işleme konulamadığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

    "Dönemin TBMM Başkanı Köksal Toptan, Gül"ün dosyasına gereğinin yapılması için Başbakanlığa göndermiştir. Başbakanlıkta aynı gerekçeyle dosyayı Adalet Bakanlığı"na, dönemin Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na göndermiştir.

    Başsavcılıkta Gül"ün Cumhurbaşkanı seçilmesi üzerine yargılanamayacağı gerekçesiyle dosyayı takipsizlik kararı vererek işlemden kaldırmıştır.

    Bu karara yapılan itiraz üzerine konuyu karara bağlamakla görevli Kaçmaz da, Gül"le ilgili isnad olunan fiilin Cumhurbaşkanı olmadan önce Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemde işlenmesine dayanarak dosyadaki delilleri değerlendirme yetkisinin ceza mahkemelerine ait olduğu gerekçeyle takipsizlik kararının kaldırmıştır."

    "Bu karar üzerine siyasi iktidar ve yandaş medya ortalığı ayağa kaldırarak müvekkil Kaçmaz"ı linç etmeye kalkmıştır" denilen açıklamada, hükümetin Gül"ün dokunulmazlığının kalmadığını tespit etmesi üzerine Cumhurbaşkanı hakkındaki dosyanın işlem yapılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderildiğine dikkat çekildi.

    İktidarın Gül"le ilgili dosyayı Başsavcılığa kendilerinin gönderdiği gerçeğini kamuoyundan gizlediğinin savunulduğu açıklamada, "Takipsizlik kararını kaldırarak Gül ile dalga geçildiği iddia edilmektedir. Bu noktada, dalga geçen Cumhurbaşkanı"nın dokunulmazlığı kalmadığı için dosyasını yargılamanın yapılması için Başsavcılığa gönderen dönemin TBBM Başkanı Toptan, Başbakanı Erdoğan, Adalet Bakanı Şahin midir, yoksa Gül"le ilgili kararı mahkemelerin vermesi gerektiğine karar veren müvekkil Kaçmaz mıdır" denildi.




    Osman Kaçmaz MHP'den adaylığını geri çekti Yorumları