Kurtulmuş: CHP ile AKP'nin farkı yok   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-19-2011 (19:34)   Son Mesaj: 03-19-2011 (19:34)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

    03-19-2011

    Kurtulmuş: CHP ile AKP'nin farkı yok

    Kurtulmuş: CHP ile AKP'nin farkı yok


    HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP ve AK Parti'nin birbirinden farkının olmadığını söyledi.

    AK Parti"nin seviyesizce siyaset yaptığını savunan Kurtulmuş, "Kendinden olmayanlara çelme takma siyaseti yapıyor. Bunlar olurken gelir adaletsizliği, ülke sorunları konuşulmuyor. CHP ile tartışıyor. Biri ak diyor biri kara. Şimdi yeni bir sese ihtiyaç var." dedi.

    Kurtulmuş, partisinin ilçe teşkilatlarının açılışı öncesinde yaptığı konuşmada CHP ve AK Parti'ye yüklendi. HAS Parti"nin kısa süre önce kurulduğunu ve seçime girmeye hazır hale geldiğini ifade etti. Türkiye"nin HAS Parti ile yeniden ayağa kalacağını savunan Kurtulmuş, siyasetin yeniden dizayn edilmesini, siyasetteki seviyesizleşmenin aşılması gerektiğini dile getirdi. AK Parti"nin seviyesizce siyaset yaptığını savunan Kurtulmuş, "Kendinden olmayanlara çelme takma siyaseti yapıyor. Bunlar olurken gelir adaletsizliği, ülke sorunları konuşulmuyor. CHP ile tartışıyor. Biri ak diyor biri kara. Şimdi yeni bir ses ihtiyaç var." dedi.

    Anayasa değişikliğine de değinen Kurtulmuş, Anayasa değişikliğinin millet tarafından yapılması gerektiğini söyledi. Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti: "6 ay geçti hani hesaplaşacaklardı. Seçim yasasını, anayasayı değiştirmek, sendikalar kanunu değiştirmediler. CHP'nin zaten bunu yapmaya niyeti yok. Elinde olsa anti-demokratik yapının devam etmesi için var. Adama sormazlar mı 8 yıl ana muhalefettin 12 Eylül yasasının değişmesi için hangi adımı attınız. Taşeronlaşamadan emekten bahsediyorlar milletvekillerini halka seçtirmiyorlar. Kocaeli milletvekillerini halk değil genel başkanlar seçecek. Bu nedenle Ankara'daki oteller dolu. Hepsi Genel Başkanın gözüne girmek için lobi yapıyor."
    "AİLE SİGORTASI BİZİM PROJEMİZDİ"

    CHP ile AKP arasında farkın olmadığını savunan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu"nun meydanlarda söylediği aile sigortasının kendilerinin projesi olduğunu iddia etti. Kurtulmuş konuşmasına şöyle devam etti: "CHP'nin bakmayın konuşmasına. Aile sigortası bizden alınmış bir projedir. Alsınlar önemli değil ama test etmek için sorun. Sizde iktidara gelince Derviş modelini uygulamaya devam edecek misiniz, etmeyecek misiniz? CHP sahnenin kenarında oturup sırasını bekliyor. Uluslararası sisteme diyor ki bizi iktidara gelirseniz biz daha iyi uygularız. Biz beklemiyoruz. Yegane gücün halk olduğunu biliyoruz. Sahnede oynan oyunu değiştirmek için hazırlanıyoruz."




    Kurtulmuş: CHP ile AKP'nin farkı yok Yorumları