İzmir'de nükleer santral karşıtı eylem   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (17:57)   Son Mesaj: 03-19-2011 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    03-19-2011

    İzmir'de nükleer santral karşıtı eylem

    İzmir'de nükleer santral karşıtı eylem


    İzmir'in Alsancak semtinde yürüyüş yapan Küresel Eylem Grubu, Sinop ve Akkuyu'da yapılması planlanan nükleer santralleri protesto etti.

    Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan Küresel Eylem Grubu üyeleri, davul eşliğinde slogan atarak yürüdü. ''Nükleer santral istemiyoruz'', ''Akkuyu-Sinop, Fukuşima olmasın'', ''Nükleere hayır'' yazılı pankart taşıyan grup üyeleri, nükleer santralleri protesto eden sloganlar attı.
    Yürüyüşün ardından Küresel Eylem Grubu sözcüsü Melis Bulu yaptığı basın açıklamasında, Japonya'da dünyanın en büyük felaketinin yaşandığını, deprem ve tsunaminin ardından Fukuşima nükleer santralindeki patlamalar ve radyasyon kirlenmesiyle Japon halkının ağır darbe aldığını söyledi. Fukuşima felaketinin, nükleer enerjinin ne kadar tehlikeli ve öngörülemez risklerle dolu olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirten Bulu, ''Türkiye'de ise hükümet ne yazık ki nükleer yangına körükle gidiyor'' dedi.

    Hükümetin derhal nükleer enerjiden vazgeçtiğini açıklaması gerektiğini belirten Bulu, ''Akkuyu'da, Sinop'ta ve ülkenin her yerinde nükleer enerji istemeyen halka ve nükleer karşıtlarına meydan okumaktan vazgeçilmelidir'' diye konuştu.

    Bulu, hükümetin, Türkiye'yi soktukları bu yıkıcı nükleer maceradan yol yakınken vazgeçmesi gerektiğini bildirdi.

    Topluluk, olaysız dağıldı.




    İzmir'de nükleer santral karşıtı eylem Yorumları