Çanakkale ruhunu makete işlediler/   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-19-2011 (13:58)   Son Mesaj: 03-19-2011 (13:58)    Cevap: 0    Gösterim: 3257  

    03-19-2011

    Çanakkale ruhunu makete işlediler/

    Çanakkale ruhunu makete işlediler/


    Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde eğitim veren Samanyolu Eğitim Kurumları Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu'nun, Çanakkale Zaferi etkinlikleri kapsamında düzenlediği yarışmaya katılan öğrenciler Çanakkale ruhunu maketlere işledi.

    Özel Kudret Ünal İlköğretim Okulu'nun ilçe genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlediği 'Geleneksel Çanakkale Maket Yarışması"na 70 maket katıldı.
    Çanakkale ruhunun hikâyesi ile birlikte anlatıldığı maket yarışması öncesinde sergilenen çalışmalar görücüye çıktı.

    Çarşı merkezindeki İsmet Paşa Caddesi üzerinde görücüye çıkan maket sergisinin açılışını, Şereflikoçhisar Kaymakamı Hasan Kürklü ve Belediye Başkanı Hakverdi Altuğ birlikte yaptı. Rehber öğretmenlerin gözetiminde yapılan maketler oluşturulan özel jüri tarafından değerlendirilmeye tabi tutularak derecelendirilecek.

    Yarışmadaki amaçlarının tarihte önemli bir yere sahip olan Çanakkale Zaferi"nin anlam ve öneminin genç nesillere kavratılması, tarihi ve kültürel değerlerin görsel sanat teknikleri kullanılarak ifade edilmesi olduğunu belirten Okul Müdürü Rıfat Özdemir, "Maket yarışmasına büyük bir rağbet oldu.

    Yarışmaya katılan bütün eserler birbirinden daha güzel ve anlamlı olmuş. Biz bu yarışmayı geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz." diye konuştu. Dereceye giren öğrencilere 23 Mart 2011 tarihinde düzenlenecek törenle çeşitli hediyeler verilecek.

    Ayrıca dereceye giren ilk üç eserin rehber öğretmenlerine de birer çeyrek altının verileceği belirtildi.




    Çanakkale ruhunu makete işlediler/

    Çanakkale ruhunu makete işlediler/

    Çanakkale ruhunu makete işlediler/

    Çanakkale ruhunu makete işlediler/





    Çanakkale ruhunu makete işlediler/ Yorumları