Aday adayı: İstenirse başımı açarım   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (13:36)   Son Mesaj: 03-19-2011 (13:36)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    03-19-2011

    Aday adayı: İstenirse başımı açarım

    Aday adayı: İstenirse başımı açarım


    Tüm gözler AK Parti'nin başörtülü aday adaylarında ve Erdoğan'ın kararında... AK Parti başörtülü aday gösterir mi sorunun tartışıldığı günlerde, Giresun'dan aday adayı olan Nilüfer Demir 'başını açma garantisi' verdi!

    42 yaşındaki Nilüfer Demir, lise mezunu, evli ve iki çocuk annesi. AKP"nin Giresun"da kadın kolları kurucu üyesi. 2002-2007 arasında kadın kollarında görev yapan Demir, 2004"teki yerel seçimlerde belediye meclis üyeliğine aday oldu ancak listeye giremedi. Başbakan"ın, kadın milletvekili sayısının artacağına ilişkin açıklamaları da Demir"in başvuru yapmasını tetikledi.
    Neden aday oldum?

    Eşi ile iki çocuğunun da kendisini desteklediğini söyleyen Demir,"Başörtü takıyorum. Ama ben daha önce Kadastro Müdürlüğü"nde çalışırken de daireye gidene kadar kapıyordum, dairede açıyordum. Zaten listeye girersem gerilim taraftarı olmam. Genel Başkanım ne derse, kapalı ya da açık, onların verdiği her karara uyabilirim. Genel Başkanımın dediği her doğrultuda ben hareket ederim. İçtüzük ne uygulamamızı gerektiriyorsa" dedi.

    Parti yetkilileri ile de "başörtüsü" konusunun gündeme geldiğini ve "gerilim taraftarı olmayacağını" ifade ettiğini kaydeden Demir, "Başını açabilirsin ama beynindekini değişteremezsin ki" diye konuştu. Demir, neden aday olduğunu ise şu sözlerle açıkladı: "Bayanların sadece evde oturup çocuk yapan, ev işi yapan bir şeyden anlamayan şeklindeki algıyı aşmak için, ev hanımı da olsa kendilerini her alanda gösterebileceğini ispatlamak için aday adayı oldum." Bem-Bir Sen"de il başkanlığı yapan Mustafa Demir "Ev hanımlarının da aktif siyaset yapmasından yanayım" diyerek eşine tam destek verdi.

    Radikal





    Aday adayı: İstenirse başımı açarım Yorumları