Ahmedinejad'ın Ortadoğu endişesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (01:56)   Son Mesaj: 03-19-2011 (01:56)    Cevap: 0    Gösterim: 658  

    03-19-2011

    Ahmedinejad'ın Ortadoğu endişesi

    Ahmedinejad'ın Ortadoğu endişesi


    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad,bölgesel barış ve huzurun sağlanması ve bölge halkların çıkarlarını temin edecek şekilde hareket edilmesinin zaruret olduğunu söyledi.

    Tahran'da temaslarda bulunan Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim'i kabul eden Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bölgedeki gerilim ve güvensizlik hiç kimsenin yararına olmdığının altını çizerek, "bölgenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında, fitnecilerin oyunları ve komploları karşısında daha dikkatli, daha bilinçli ve uyanık hareket ederek, bölge halklarıyla dostluk ve kardeşlik barış sağlanması için hareket edilmesi gerekir" diye konuştu.
    Ahmedinejad konuşmasında, uluslar arası ve bölgesel konularda Suriye ve İran'ın ortak görüşlere sahib olduğunu hatırlatarak, " iki ülke arasında karşılıklı diyalog ve koordinasyonun arttırılarak, bölge halklarının çıkarlarını temin edecek şekilde hareket edilmesi zarurettir dedi.

    ABD başkanlığındaki sultacı güçlerin, bölgedeki bazı ülkelerde yaşanan olumsuz durumdan memnun olduğunu hatırlatan cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad Ortadoğu halkları ve ülkeler, düşmanların komplolarına karşı daha bilinçli ve basiretle hareket etmesi gerekir vurgusunda bulundu.

    Suriye dışişleri bakanı Velid Muallim de, bu görüşmede İran islam cumhuriyetinin, bölge barışı ve huzuru için önemli bir konumda bulunduğunu hatırlatarak, "Suriye, İran'ın bölgede önemli ve güçlü bir ülke olduğuna inanmaktadır. Ve İran bölge halklarının çıkarları doğrultusunda hareket etmektedir dedi.

    Suriye dışişleri bakanı açıklamasında, düşmanların, bölge ülkeleri ve bölge halkları arasında fitne çıkarmak istediğine dikkat çekerek, "Tahran ve Şam, bölgedeki gelişmeleri bölge halklarının çıkarlarına olarak görmektedir " diye konuştu.

    İRNA




    Ahmedinejad'ın Ortadoğu endişesi Yorumları