Türkiye'nin tavrı Libyalı muhalifi sevindirdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-19-2011 (01:37)   Son Mesaj: 03-19-2011 (01:37)    Cevap: 0    Gösterim: 505  

    03-19-2011

    Türkiye'nin tavrı Libyalı muhalifi sevindirdi

    Türkiye'nin tavrı Libyalı muhalifi sevindirdi


    Libya'da muhaliflerin kurduğu geçici konseyin üyesi Nasır El Mani, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştüklerini belirtti ve "Türkiye tarafından bir anlayış ve olumlu bir karşılama bulduk" dedi.

    Nasır El Mani, El Cezire televizyonunda katıldığı canlı yayının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk hükümetinin davetine icabetle Ankara'ya geldiğini ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmeler yaptığını ifade etti.
    Görüşmelerde Libya'daki fiili durumu, ülkenin doğusunda ve batısında halkın çektiği sıkıntıları Davutoğlu'na anlattığını dile getiren Nasır El Mani, şunları kaydetti:

    "Türkiye tarafından bir anlayış ve olumlu bir karşılama bulduk. Türk hükümetinin Libya halkına hem siyasi hem insani yardım etme isteğini gördük. Görüşmeler devam ediyor. Umarız ki bu görüşmeler sonunda pratikte fiili bir çözüm bulunur. Libya'daki dramı çözmek amacıyla olumlu adımlar görebiliriz."

    Bingazi'deki konseyin 5 üyesinden biri olduğu belirtilen Nasır El Mani'nin, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya kararı öncesi Türkiye'ye davet edildiği ve bugün Davutoğlu ile yaklaşık 5 saat görüştükleri öğrenildi.




    Türkiye'nin tavrı Libyalı muhalifi sevindirdi Yorumları