Haberal, CHP'den aday olacak mı?   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-19-2011 (00:38)   Son Mesaj: 03-19-2011 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 578  

    03-19-2011

    Haberal, CHP'den aday olacak mı?

    Haberal, CHP'den aday olacak mı?


    CHP Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, 13 Haziran’dan itibaren Türkiye’yi yönetecek CHP iktidarının yürüyüşünün başlangıcı olarak aday belirleme süreçlerini ortaya koyacaklarını savundu.

    Tamaylıgil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi (PM) toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Tamaylıgil konuşmasına Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü vesilesiyle Çanakkale şehitlerini anarak başladı. Tamaylıgil, 41 ilde yapacakları önseçim ve eğilim yoklaması yapacaklarını ve bu şekilde aday belirleme ve aday yoklaması kararı aldıklarını kaydetti.
    Şehirlerdeki kamuoyu yoklamaları ile alacakları sonuçlara bağlı aday belirleme süreci yaşayacaklarını ifade eden CHP Genel Sekreteri, 13 Haziran"dan itibaren Türkiye"yi yönetecek CHP iktidarının yürüyüşünün başlangıç olarak ortaya koyacaklarını savundu. Tamaylıgil konuşması sırasında CHP'den milletvekili aday adaylığı başvurularının 19-25 Mart tarihleri arasında alınacağını açıkladı.

    "HABERAL ÜYE KAYITLARIMIZDA VAR"

    Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tamaylıgil, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Mehmet Haberal'ın CHP üyesi olduğu ve milletvekili adayı gösterileceği yönündeki haberlerin sorulması üzerine, "Üye olmuştur ama, adaylık süreciyle ilgili takvim devam edecektir." şeklinde konuştu. Haberal"ın partinin üye kayıtlarında bulunduğunu söyleyen Tamaylıgil ayrıca kurul kararı olmadan hiçbir kaydın yapılamayacağını kaydetti.

    Tamaylıgil, PM toplantısında daha önce partiden ihraç edilen 41 kişinin partiye geri dönüş taleplerinin de değerlendirildiğini ve Deniz Kurtoğlu, Fikri Sağlar, Gürbüz Çapan ve Bülent Korucu'nun af taleplerinin reddedildiğini, diğer 37 kişinin af talebinin ise kabul edildiğini bildirdi.

    Milletvekili aday adaylarından aday gösterilmeyenlerin başvuru ücretlerinin iade edilip edilmeyeceğinin sorulması üzerine, Tamaylıgil, ücretlerin iade edilmeyeceğini belirtti.




    Haberal, CHP'den aday olacak mı? Yorumları