Hakkari'de karla mücadele sürüyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (23:08)   Son Mesaj: 03-18-2011 (23:08)    Cevap: 0    Gösterim: 557  

    03-18-2011

    Hakkari'de karla mücadele sürüyor

    Hakkari'de karla mücadele sürüyor


    Hakkari İl Özel İdaresi ekipleri, 3 bin 600 rakımlı Berçelan Yaylası'nda bulunan Konak köyü yolunu 15 gün boyunca sürdürdükleri zorlu mücadelenin ardından ulaşıma açtı.

    Hakkari'de bir hafta önce etkili olan kar yağışı nedeniyle il genelindeki 131 köy ile 376 mezra yolu ulaşıma kapanmıştı. Kar yağışının etkisini kaybetmesinin ardından harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri, 3 bin 600 rakımdaki Berçelan Yaylası'ndaki Konak köyü ve bağlı Zavite mezrasının dışındaki tüm köy ve mezra yolunu ulaşıma açmıştı.

    Kar kalınlığının yer yer 5 metreyi bulduğu yayla yolundaki çalışmalar 15 gün sürdü. 3 iş makinesinin çalıştığı köy ve mezra yolu, yapılan zorlu mücadelenin ardından bugün yeniden ulaşıma açıldı.

    Konuyla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Konak köyü sakinlerinden Sabri Atan, Berçelan Yaylası'nda bulunan köylerinin kent merkezine 19 kilometre uzaklıkta olduğunu belirterek, ''Bu bölge yüksek rakımlı olduğu için buraya çok kar yağıyor. Doğal olarak karla mücadele ekiplerinin de yolumuzu açması oldukça zaman alıyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da köyümüze en az 4-5 metre kar yağmış. Bu nedenle de köy yolumuzun açılması zor oluyor. Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi'nce yaklaşık 3 yıl önce köyümüzden Hakkari-Van karayolu üzerindeki Erziki mevkiine kadar yol yapılması için çalışma başlatılmıştı. Programa alınan bu yolumuz Erziki mevkiine kadar 7 kilometre mesafededir. Bu yolun 4 kilometresi tamamlanmış, sadece geriye 3 kilometre kalmıştır. Bizler yarıda bırakılan bu yolumuzun tamamlanmasını istiyoruz. Bu yolumuz tamamlanırsa ne biz ne de İl Özel İdaresi ekipleri zorluk çekmiş olur. Çünkü şu an kullandığımız yol kent merkezine uzak kalıyor ve kışın zor şartlar altında günler süren çalışmaların ardındanaçılıyor. Oysa yarıda bırakılan yolumuzun tamamlanması halinde kışın bu yolumuz kısa mesafeli olduğu için daha erken açılır ve bizlerde rahat ederiz'' şeklinde konuştu.

    Öte yandan, köydeki bazı evlerin adeta kara gömülmüş olması ise dikkatlerden kaçmadı.




    Hakkari'de karla mücadele sürüyor Yorumları