Çerkezlerden Habertürk'e tepki   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (22:54)   Son Mesaj: 03-18-2011 (22:54)    Cevap: 0    Gösterim: 601  

    03-18-2011

    Çerkezlerden Habertürk'e tepki

    Çerkezlerden  Habertürk'e tepki


    Çerkez Hakları İnisiyatifi üyesi bir grup, Murat Bardakçı'nın bir yazısı yüzünden Habertürk gazetesinin Taksim'deki binası önünde eylem yaptı.

    ''Kimse Çerkezlerin demokratik haklarını almasını engelleyemez'' yazılı pankart açan gruptakiler adına açıklama yapan Çerkez Hakları İnisiyatifi sözcüsü Kenan Kaplan, Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı'nın, Çerkezler hakkındaki köşe yazısından dolayı demokrasi karşıtı güçler arasında olduğunu ileri sürdü.
    Kaplan, ''Bardakçı, geçtiğimiz günlerde kaleme aldığı 'Bir Çerkez açılımı eksikti' başlıklı yazısında şovenist yüzünü açıkça göstermiş, gerçekleri ters yüz eden ifadelerle Çerkez toplumunu açıklamaya kalkmıştır. Bu yakışıksız ifadelerinden dolayı kendisini şiddetle kınıyoruz'' diye konuştu.

    Bardakçı'nın, Haber Türk televizyonundaki programında da Çerkezlere ilişkin talihsiz bir konuşma yaptığını iddia eden Kaplan, ''Toplumumuzu aşağılayıcı ifadeler kullanan Murat Bardakçı ve programdaki partneri Erhan Afyoncu'yu kınıyor ve özür dilemeye davet ediyoruz. Ayrıca programda yer alan Pelin Batu'ya da gösterdiği demokratik tavırdan dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.

    Gruptakiler açıklamanın ardından dağıldı.

    Diğer yandan, Murat Bardakçı köşe yazısında, Çerkezlerin Türkiye'ye 19. yüzyılın ortalarında yoğunlaşan kanlı Rus operasyonları nedeniyle göç etmek durumunda kaldıklarını, Türkiye'nin yüzbinlerce göçmene kucak açtığını, iş ve aş verdiğini ve hatta devlette önemli görevlere getirdiğini belirtmiş, ''Türkiye her daim Çerkezlere 'atıfet' ( iyilik, lütuf, ihsan) göstermiştir'' demişti.

    Bardakçı, ''Kendilerini bu kadar nesil sonra 'buralı hissedemeyenlerin' siyasi ve kültürel haklarını göç ettikleri ülkeden istemeleri gerektiğini'' bildirmişti.




    Çerkezlerden Habertürk'e tepki Yorumları