Muhtarlar Başbakan'a mektup gönderdi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (19:56)   Son Mesaj: 03-18-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 544  

    03-18-2011

    Muhtarlar Başbakan'a mektup gönderdi

    Muhtarlar Başbakan'a mektup gönderdi


    Türkiye’nin farklı yerlerindeki mahalle ve köy muhtarları, aynı gün ve saatte Başbakanlık'a mektup gönderdi.

    Ankara"da da bu kapsamda 21 mahallenin muhtarları Başbakanlık'a mektup yolladı.
    Öğle saatlerinde Ulus Merkez Postanesi'ne gelen muhtar temsilcileri, burada bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı grup adına okuyan Çankaya Adnan Menderes Mahallesi Muhtarı Soner Taştepe, Türkiye Köy ve Mahalle Muhtarları Platformu adı altında internetten örgütlendiklerini söyledi. Başbakan'a yazdıkları mektubu da basınla paylaşan Teştepe, gelişimin ve değişimin göstergesi olarak hayata geçirilen Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi"nin muhtarları bürolara hapsettiğini ve onları ayakta tutan gelirlerinden mahrum bıraktığını dile getirdi. Taştepe, bu durumdan özellikle muhtarlığa yeni başlamış, sosyal güvencesi olmayan ve muhtarlık dışında başka gelirleri bulunmayan genç muhtarların etkilendiğini belirtti.

    Dünyada ve Türkiye"de her bir kurumun sürekli değiştiğini ve geliştiğini kaydeden Soner Taştepe, "Biz muhtarlar tozlu sayfalarda kalan kanunlar ile ne yerimizi bulabiliyor ne de çağa ayak uydurabiliyoruz. Bu ihmal edilmenin ve unutulmuşluğun ezikliğini unutulmuşluğunu yaşıyoruz." dedi.




    Muhtarlar Başbakan'a mektup gönderdi Yorumları