Başkonsolos Pulat kundaklanan binaya gitti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-18-2011 (19:56)   Son Mesaj: 03-18-2011 (19:56)    Cevap: 0    Gösterim: 491  

    03-18-2011

    Başkonsolos Pulat kundaklanan binaya gitti

    Başkonsolos Pulat kundaklanan binaya gitti


    Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı İskender Okyay ve Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Neukölln ilçesinde Erlanger Strasse adlı sokakta kundaklanan binada oturan Türk aileleri ziyaret etti.

    Okyay ve Pulat, Türk aileleri ile bir süre konuştuktan sonra, binayı gezdi ve yangın hakkında çevredeki vatandaşlardan bilgi aldı.
    Yangından etkilenen Ankara'lı Soysal Doğan, olaydan sonra büyük kaygı duyduklarını belirterek, bu tür olayların, ülkedeki Müslüman göçmenleri eleştiren Almanya Merkez Bankası'nın eski Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin'in "Almanya Kendini Yok Ediyor" adlı kitabının yayınlanmasından sonra ortaya çıkmaya başladığını ileri sürdü.

    Eşi Pınar Doğan da, çocuklarının ve kendisinin dumandan zehirlendiğini, kendilerine hastanede ilaçlar verildiğini ve bugün taburcu olduklarını söyledi.

    Yangının neden çıktığını bilmediklerini, ancak bunun yabancı düşmanlığından kaynaklandığını düşündüklerini ifade eden Doğan, "Bu yangından sonra Türkiye'ye dönmeyi bile düşünüyoruz. Ama tabii ki bu kolay değil" dedi.

    Aynı binada oturan Isparta'lı Elvin Aslan da, polisin kendilerine yangının neden kaynaklandığını söylemediğini belirterek, yangının kasıtlı çıkartıldığına ve yabancı düşmanlığından kaynaklandığına inandığını ifade etti.

    Aslan, yangın çıktığında büyük bir panik yaşadıklarını kaydederek, "Önce kendimi değil çocuklarımı düşündüm" dedi.

    Bir kızının okul ile gezide olduğunu ve bu yangını yaşamadığını ifade eden Aslan, diğer kızının ise 2 gecedir başka bir yerde kaldığını ve eve girmek istemediğini kaydetti.

    Aileler, Okyay ve Pulat'ın kendilerini ziyaret etmesinden dolayı memnun olduklarını belirterek, kendilerine teşekkür etti.

    Başkonsolos Pulat, ziyaretten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Berlin'de 1 hafta içinde 3 binanın kundaklandığını hatırlatarak, hepsinin aynı şekilde merdiven boşluğunda bulunan bebek arabalarının ateşe verilmesi ile kundaklanmış olduğunun tespit edildiğini belirterek, Erlanger Strasse 7 adresindeki binada meydana gelen yangında can kaybı olmayışının büyük bir mucize olduğunu, merdivenlerin de ahşap olduğunu söyledi.

    Elçi Müsteşar Okyay ile birlikte yangınlarda yaralanan Türkleri ziyaret ettiklerini ifade eden Pulat, yetkili merciler, polis ve savcılıkla temas halinde olduklarını, olayın bir an önce açıklığa kavuşturulmasını beklediklerini kaydetti.

    Yangını önlemeye ve insanları korumaya çalışan ekiplere de teşekkür eden Pulat, yangınlarda mağdur olan vatandaşların zararların ne şekilde giderilebileceği konusunu da düşündüklerini söyledi.

    Sözkonusu vatandaşların psikolojik tedavisinin gerçekleştirilmesinin de sivil toplum örgütleri tarafından sağlanması gerektiğini, vatandaşların daha iyi şartlarda oturması için de çabalarını sürdüklerini belirten Pulat, çatı kuruluşların bu konuda hassasiyet göstermesini beklediğini, çeşitli dernek ve kuruluşların olayları yakından izleyerek yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.




    Başkonsolos Pulat kundaklanan binaya gitti Yorumları