Şehit kardeşinin yazısı herkesi ağlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 03-18-2011 (16:54)   Son Mesaj: 03-18-2011 (16:54)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    03-18-2011

    Şehit kardeşinin yazısı herkesi ağlattı

    Şehit kardeşinin yazısı herkesi ağlattı


    Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 96. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinliklerine şehit çocuklarının okuduğu şiirler damgasını vurdu.

    Geçen yıl mayıs ayında Tunceli"deki çatışmada şehit düşen Adem Şimşek"in kız kardeşi tarafından okunan şiir herkesi ağlattı.
    Etkinlik Uğur Mumcu Parkı içerisinde bulunan Şehit Anıtı"na çelenk sunumu ile başladı. Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli ve mülki idari amirlerinin katıldığı törende, Fethiye"deki şehit yakınları ve gaziler de hazır bulundu.

    Saygı duruşu ve istiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende, Fethiye Şehitler ve Gaziler Derneği Başkanı Namık Ünal tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı.

    Çanakkale"de verilen vatan mücadelesi ile ilgili bilgiler veren Ünal, iman ve vatan sevgisi ile arkalarına bakmadan bu büyük mücadeleyi veren şehitlerin sadece 1 günde anılmasının ve hatırlanmasının kendilerini üzdüğünü söyledi.

    Törenin en duygulu anları ise şehit çocukları ve yakınlarının, şehitlerin mektupları ve onlara yazdıkları şiirleri okuması sırasında yaşandı. Geçtiğimiz yıl şehit olan Adem Şimşek"in kardeşi Havva Şimşek"in abisinin ölüm haberini aldıkları anı anlatan yazısı törene katılanların gözlerinin dolmasına neden oldu.

    Şehit Gürcan Akan"ın oğlu İsmet Akan"ın babasının kendilerine gönderdiği bir mektubunu okuması da törene katılan bazı şehit yakınlarını ağlattı. Akan mektubunda karakolda yaşadıklarını ve çatışmalara katılırken yaşadığı heyecanı anlatıyor.

    Şehitler Anıtı'ndaki törenin ardından Fethiye Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği tarafından şehitler için lokma dağıtıldı. Dernek binasındaki lokma dağıtımı sonrası Yeni Cami"de mevlit okundu. Cuma namazı öncesinde okunan mevlidin ardından şehitler için topluca dua yapıldı.

    Fethiye Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde de bir de program düzenlendi. Çanakkale savaşları konulu sunumun yapıldığı programda öğrenciler tarafından hazırlanan "Çanakkale Geçilmedi" isimli tiyatro gösterisi izleyenlerden büyük alkış aldı.




    Şehit kardeşinin yazısı herkesi ağlattı Yorumları